Annons

Då öppnar Starbreeze sitt VR-center i Dubai

Bo Andersson Klint, vd för Starbreeze.
Bo Andersson Klint, vd för Starbreeze. Foto: @image_author_name
Starbreeze VR-center i Dubai ska öppnas under det första halvåret 2018. Det uppger fastighetsbolaget man jobbar med. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Starbreeze-ägda Enterspaces VR-center i Dubai ska öppna under det första halvåret 2018. Det uppger Emaar Entertainment, bolagets sammarbetspartner inom fastighetsområdet.

Läs mer: Starbreeze köper svenskt VR-bolag 

Den börsnoterade spelutvecklaren Starbreeze meddelade redan i augusti i fjol att ett femårigt samarbetsavtal tecknats med ett ”betydande företag” (Emaar Entertainment, reds anm) i Förenade Arabemiraten om ett nytt VR-center i en av Dubais största köpcenter. Budskapet då var att mer information om projektet skulle lämnas under det fjärde kvartalet 2017. I prospektet inför höstens flytt till Nasdaq Stockholmsbörsen angavs att VR-centret skulle öppnas ”under 2017”.

Läs mer: Starbreeze tar in 238 miljoner för att lansera ”The Walking Dead”

Sedan tidigare är det känt att Starbreeze bolag Enterspace blir huvudleverantör till VR-centret gällande drift, installation och innehåll via Starbreeze Studios.

Av pressmeddelandet i augusti framgår även att Starbreeze erhåller 20-25 procent av de framtida nettointäkterna och att avtalet medför en investering om cirka 10 miljoner dollar som helt finansieras av Nordea med garanti från Exportkreditnämnden samt StarVR Corp, som är samriskbolag mellan Starbreeze och Acer.

Mer om Starbreeze på börsen: Johan Wendel: Starbreeze är ett av flera pressade börsbolag 

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies