Annons

Techjättens svenska domän ledde till sajt för sexleksaker

En fotgängare utanför ett av Weworks kontor i London.
En fotgängare utanför ett av Weworks kontor i London. Foto: Luke MacGregor
Om knappt tre månader slår den amerikanska coworkingjätten Wework upp portarna i Stockholm. Men den som i veckan surfat in på domänen Wework.se har istället för bilder av luftiga kontor hamnat på en sajt för sexleksaker.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den 3 juni ska amerikanska Wework slå upp portarna i byggnaden Urban Escape i Stockholm, där även Spotify har sitt huvudkontor. Bolaget är en av världens högst värderade startups och den globala marknadsledaren inom flexibla kontorsplatser. AMF är i dag hyresvärd i Urban Escape, inte långt från deras andra satsning Epicenter. 

Wework värderas till uppemot 460 miljarder kronor – mer än till exempel börsvärdet på Volvo. Men bolaget tycks inte ha investerat särskilt mycket i sin svenska kommunikation.

Di Digital har tidigare rapporterat om Weworks lustiga språkbruk på Wework.com. Där har det tidigare gått att läsa om ”Weworks kända faciliteter som receptionist” och om närheten till ”caféerna och stora gångarna i Kungsträdgården”.

Läs mer: Händelserna på techjättarnas kontor visar vägen 

Nu dyker ännu ett komiskt missöde upp. Den som under veckan loggade in på Wework.se i Sverige dirigeras nämligen vidare till lovestep.se, en sajt för sexleksaker. 

Di Digital har talat med flera av Weworks representanter i Europa. Vissa reagerar med skratt, andra med nervösa mejl. Ingen vill bli citerad eller namngiven. Till saken hör att omdirigeringen tycks ha tagits bort under torsdagseftermiddagen, så det stora problemet kan därmed redan vara ur världen.

Via en teknisk mellanhand har Di Digital fått kontakt med Lovestep.se. De vill heller inte bli citerade, men uppger att de inte har något intresse av något samröre med Wework. 

”Någon har väl satt upp sina omdirigeringar fel, antingen avsiktligt eller av misstag”, säger en en person som varit inblandad i registreringen av domänen Lovestep.se. 

Läs mer: Så mycket fick Amazon betala för domänen amazon.se 

Di Digitals efterforskningar tyder på att domänen Wework.se ägs av ett bolag vid namn Dnstination Inc, med bas i San Francisco. Huruvida Wework ska försöka köpa domännamnet Wework.se är ännu under torsdagen en obesvarad fråga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer