Annons

Dreams lanserar i Europa – samarbetar med fransk finansjätte

Dreams grundare: vd Henrik Rosvall och Johan Hemminger.
Dreams grundare: vd Henrik Rosvall och Johan Hemminger.
Sparappen Dreams lanserar i Europa genom ett samarbete med franska AXA Investment Managers. ”Vi gör detta under egen licens”, säger vd Henrik Rosvall.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter två år på den svenska marknaden inleder fintechbolaget Dreams nu ett strategiskt samarbete med franska AXA Investment Managers (AXA IM). Genom Dreams mobilplattform hoppas de två parterna utveckla nyskapande tjänster som ger Europa ett helt nytt sätt att spara och investera. AXA IM ingår i AXA Group som är det näst största finansbolaget i världen. 

”AXA IM är en perfekt partner för oss. De har stor lokal närvaro på flera intressanta marknader där vi ännu inte etablerat oss. Genom samarbetet kommer vi kunna erbjuda nya investeringssparformer som fram tills idag bara varit tillgängliga för några få, till nytta för alla användare på den europeiska marknaden”, säger Henrik Rosvall, vd på Dreams.

Vi ska lansera i Frankrike, Tyskland, Belgien, Spanien och Holland.

Dreams lekfulla sparapp används idag av 300 000 svenskar och norrmän. Man erbjuder bland annat fondsparande under varumärket ”Dreamsfonden” i samarbete med Ålandsbanken. 

”Vi når en bred målgrupp i Sverige och Norge. De som använder vår app sparar i snitt 1470 kronor mer per månad än de gjorde med sin vanliga bank. Vi hjälper folk att komma igång med sparandet, det är något bankerna inte gjort”, säger Henrik Rosvall, vd på Dreams.

Läs mer: Sparappen Dreams fyller på kassan – ruvar på nya fondsatsningar 

Sedan tidigare har Dreams samarbetat med Ålandsbanken och den norska finans- och försäkringskoncernen Storebrand.

”Men samarbetet med AXA gör vi under egen licens. Det gör att vi kan röra oss betydligt snabbare i vår expansion”, säger vd Henrik Rosvall.

Partnerskapet innebär att bolaget blir Dreams partner i kontinentala Europa samt köper 10 procent av Dreams. AXA IM blir även exklusiv leverantör av de nya fondtjänster som bolagen tillsammans tar fram inför utlandsetableringen.

”Vi ska lansera i Frankrike, Tyskland, Belgien, Spanien och Holland de närmaste åren. Vi växer fortfarande med 8-10 procent per månad i Sverige och ska ta detta ut i Europa.”

Läs mer: Avanza-avhopparens startup har gått från noll till en halv miljard på fyra år 

Som ett led i samarbetet startar AXA IM och Dreams (NTL) ett innovationslabb med mål att bedriva forskning på spar- och investeringsbeteenden hos millennials, samt utveckla konsumentnära produkter och tjänster.

“Vårt partnerskap med Dreams innebär en första milstolpe i vår strategi för att öppna nya digitala distributionskanaler. Med sin innovativa användarupplevelse är vi säkra på att Dreams kommer hjälpa millennials bättre förstå värdet av att spara och investera för att nå sina mål och skapa den framtid de önskar sig”, säger Joseph Pinto, Global operativ chef på AXA IM, i ett skriftligt uttalande.

Bland Dreams ägare kan nämnas Vitamin Well-grundaren Martin Randel, Kings medgrundare Thomas Hartwig, Collectrorgrundaren Lena Apler och powerparet Peter och Anna Settman. Även Storebrand och Ålandsbanken är delägare. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer