Annons

Som svar på handelskriget: Tesla höjer priserna i Kina

Foto: Marcio Jose Sanchez
Elbilstillverkaren Tesla svarar på Kinas straffavgifter mot amerikanska varor. Nu höjer Elon Musks bolag priserna med drygt 20 procent i landet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla har höjt priset för sina bilar med cirka 20 procent i Kina, rapporterar Nikkei Asian Review. Anledningen är handelskriget mellan USA och Kina, som nu är i full gång. 

Peking har under helgen bland annat infört tullar på importen av amerikanska bilar, vilket direkt straffar Tesla eftersom bolaget exporterar sina bilar till den kinesiska marknaden.

Den kinesiska regeringen gjorde detta som svar på ett antal tariffer som Donald Trump meddelade i fredags. USA:s president har sedan tidigare anklagat Kina för att kränka amerikanska bolags immateriella rättigheter. 

Läs mer: Musk: ”Norrmännen har rätt att vara arga på oss” 

Enligt Teslas hemsida framgår det att priset för en Model X SUV har höjts med runt 20 procent, medan en Model S numera kostar 840 000 yuan, motsvarande 1,1 miljoner kronor, från tidigare 710 000 yuan.

Tesla har avböjt att kommentera prisökningarna och den potentiella effekten på försäljningen. Men den kinesiska marknaden stod för ungefär 15 procent av koncernens totala försäljning under 2017 med 103 000 skeppade fordon.

(Finwire/ Di Digital)

Läs mer: Tesla klarar nu 6 000 Model 3 i veckan 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer