Annons

Elscooterbolag bildar enad front

Vois grundare Fredrik Hjelm.
Vois grundare Fredrik Hjelm. Foto: Evelina Carborn
Svenska storstäder har snabbts fyllt av allt fler elsparkcyklar – samtidigt har kritiken växt. Nu går flera av uthyrarna samman och bildar ”Micro Mobility Association of the Nordics”.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På bara ett år har elscootrarna blivit en del av många svenska storstadsbors vardag. På samma gång har det varit en inkörningsperiod där de nya trafikvanorna orsakat debatt och även olyckor. 

I juli införde Stockholms stad ett avtal där fem bolag gick med på att införa fartbegränsningar i vissa områden, no-go-zoner och parkeringsregler. Staden har också installerat särskilda parkeringsplatser för elscootrarna. Dagens Nyheter rapporterade nyligen att det hade skett omkring 90 elscooter-olyckor i Stockholm och i maj skedde en dödsolycka i Helsingborg.

Läs mer: Nu blir det pli på elscooterbolagen – ett flertal regleringar klara 

Nu har elscooterbolagen Lime, Tier and Voi beslutat att organisera sig. Målsättningen enligt bolagen är att kunna möta den stora efterfrågan, bibehålla kvaliteten och ett transparent samarbete med städerna.

”Efter att ha lanserat branschorganisationen i Stockholm i april så är vi glada över att kunna bilda denna organisation tillsammans med Lime och Tier”, säger Vois grundare Fredrik Hjelm.

Organisationen är icke-vinstdrivande och välkomnar även andra typer av mobiltetsbolag.

”Vi tror att organisationen kommer att vara instrumentell för att bygga mobilitetsindustrin i Norden”, säger Fredrik Hjelm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer