Annons

EQT-veteranerna utmanar rekryteringar – tar in 10 miljoner

Alva Labs grundare (från vänster): Björn Ström, Malcolm Burenstam Linder och Peter Schierenbeck.
Alva Labs grundare (från vänster): Björn Ström, Malcolm Burenstam Linder och Peter Schierenbeck.
Med kunder som Nordnet, Werlabs och Peltarion ska hr-bolaget Alva labs få rekryterare att lägga cv och personligt brev åt sidan för att i stället använda sig av data.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Alva Labs utvecklar en rekryteringsplattform för bolag som ska rekrytera personal eller vidareutveckla den befintliga personalstyrkan. Till sin hjälp tar bolaget data och metoder som forskats fram inom området, allt för att försöka göra rekryteringsprocessen så objektiv som möjligt.

Nu tar bolaget in 10 miljoner kronor, från bland andra Almi Invest och ett antal affärsänglar, för att skala upp och nå ut med produkten.

”Vi kommer nu satsa på vidare tillväxt och fortsatt produktutveckling. Vi har 'proof of concept' för det vi gör och produkten är stark”, säger medgrundare och vd Malcolm Burenstam Linder.

Läs mer: Rysk robot rekryterar åt Ikea 

Alva labs grundades 2017 av Malcolm Burenstam Linder, Peter Schierenbeck och Björn Ström. Tillsammans jobbade de tre grundarna på EQT Ventures och såg då, i de bolag där de var operativa, behovet av en bättre rekryteringsprocess.

”På EQT Ventures träffade vi hundratals bolag och team och investerade i några av dem. Den gemensamma nämnaren var hur stor del av framgången som berodde på hur teamen i bolagen fungerade”, säger Malcolm Burenstam Linder.

Bolaget har jobbat i det dolda för att ta fram sin hr-plattform. Trots det har man redan i dag kunder som nätmäklaren Nordnet, kändisbolaget Werlabs och AI-bolaget Peltarion. De nya miljonerna ska gå till marknadsföring och till att nå ut till nya kunder.

Läs mer: Så mycket investerade techstjärnorna i Werlabs

Förutom de tre grundarna har Alva labs 9 anställda, något man måste öka i och med planerna på att skala bolaget. I teamet finns personer med bakgrund inom psykologi, tech och organisationsutveckling.

Enligt medgrundaren Malcolm Burenstam Linder handlar bolagets produkt om att ställa om bolag från äldre, inte så väl fungerande, rekryteringsprocesser till mer datadrivna. 

Detsamma gäller utvecklingen av medarbetare som redan är ombord. Tanken är att det ska bli mer kostnadseffektivt att rekrytera med Alva labs verktyg eftersom det bland annat minimerar risken för felrekryteringar.

”Vi kan driva en mer objektiv process med hjälp av mer fördomsfria mätmetoder, exempelvis genom personlighets- och logiktest i ett första steg. Vi tror på att man objektivt kan mäta och förutspå en persons fallenhet och därmed också förstå vilka som kan passa i olika sammanhang och olika team”, säger Malcolm Burenstam Linder och fortsätter:

”Det finns en stor outnyttjad potential på arbetsmarknaden på grund av att den som rekryterar exempelvis fortfarande till viss del förlitar sig på vilken skola någon gått på, en otillräcklig urvalsmodell. Vi vill gå utöver de traditionella metoderna som att titta på cv och liknande och bidra till en mer evidensbaserad metod.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer