Annons

EU uppmanar Netflix: Begränsa er – för att inte överbelasta nätet

Foto: Gabby Jones
EU ber streamingtjänster som Netflix och Youtube att begränsa sina tjänster i en tid eftersom bredbandsnätet nu belastas mer än vanligt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

EU oroas över att toppnivån i användningen, som traditionellt inträffar under eftermiddagen, nu kan få bredbandsnätet att kollapsa när den pågår nästan hela dagen, rapporterar Financial Times.

Coronaviruset har gjort att många människor jobbar hemifrån vilket är förklaringen till belastningen, även om telekombolagen har sagt att infrastrukturen kan klara av det.

Läs även: Bredbandstrafiken rusar i Sverige när personal skickas hem: ”Coronakrisen en blick in i framtiden”

Enligt Vodafone är peakperioden i Storbritannien numera från lunch fram till klockan 21.00 på kvällen.

I Italien, som är hårdast drabbat av coronaviruset, har antalet videokonferenser tredubblats enligt Telecom Italia. Den totala användningen av nätet är 75 procent högre när man räknar in för streaming och spel. 

Därför uppmanar EU streamingtjänster som Netflix och Youtube att underlätta situationen. Ett av förslagen är att videoklipp visas upp i standardformat istället för i high-definition.

Läs även: Stor guide till effektivt hemmajobb: ”Största hotet är den mentala hälsan”

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer