Annons

Trots skandalerna slår Facebook förväntningarna

Facebooks vd Mark Zuckerberg
Facebooks vd Mark Zuckerberg Foto: Marcio Jose Sanchez
De senaste årens skandaler, antitrustutredningar och Libra-trubbel reflekteras återigen inte i Facebooks resultat.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Annonsmaskinen Facebook redovisade en vinst per aktie på 2,12 dollar under tredje kvartalet. En bit över väntade 1,91 dollar, enligt Bloombergs analytikersammanställning.

Även omsättningen överträffade förväntningarna och landade på 17,65 miljarder dollar. Det motsvarar en ökning på 29 procent, jämfört med samma period i fjol.

I takt med att intresset och aktiviteten i Facebooks traditionella nyhetsflöde har gått ner, har bolaget jobbat med att skifta sin annonsaffär till så kallade stories med foton och korta videoklipp. Men hur stor del av omsättningen som kom därifrån har man inte redovisat.

Den så viktiga användartillväxten ökade med 8 procent för aktiva användare per månad, till 2,45 miljarder.

Läs också: Facebook kan pausa Libra

På rapportdagen passade Twitter på att sätta press på Facebook med att gå ut med att man förbjuder all politisk annonsering på plattformen. Ett svar på att Facebook för några veckor sedan meddelade att politikers annonser undantas från att granskas av tredjepartsaktörer, vilket innebär att även falska budskap släpps igenom. Beslutet motiverades av att man vill ge utrymme till det ”fria ordet”, men har väckt upprörda röster.

Läs också: Twitter stoppar all politisk reklam

Facebooks aktie har gått upp och ner under året, i takt med att det har blåst kring bolaget. Men överlag har jätten hittills gjort ett starkt börsår och ökat i värde med över 35 procent sedan i januari.

När kvartalssiffrorna kom ut på onsdagskvällen svensk tid gick aktien upp och slutade på upp 4,5 procent i handeln efter börsens stängning.

Läs också: Nu minskar Facebook i Sverige för första gången - så påverkas e-handeln

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer