Annons

Facebook vill samarbeta med banker – lyfte på börsen

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg. Foto: Esteban Felix
Facebooks aktie lyfte efter att bolaget meddelat att man vill börja samarbeta med banker för att lansera nya funktioner i Messenger.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook har haft en svängig start på andra börshalvåret i år. Efter att sociala mediejättens rapport för andra kvartalet, som var betydligt sämre än väntat, släpptes så föll aktien med strax över 20 procent och motsvarande 1094 miljarder kronor i börsvärde var puts väck.

Läs mer: Miljardsmäll väntar största svenska ägarna i Facebook 

Men under gårdagens handel repade sig aktien och steg med 4,5 procent efter att det blivit känt att bolaget nu vill samarbeta med flera amerikanska banker för att kunna erbjuda användarna en plattform för att köpa och sälja varor och tjänster via Messenger. 

Förhoppningen är förmodligen att det ska hjälpa bolaget att öka tillväxten av användare, som avstannat något.

Läs mer: Facebooks rapport sämre än väntat – aktien rasade 

Även meddelandet om att man, liksom Apple och Spotify, blockerar den amerikanske konspirationsteoretikern och medieprofilen Alex Jones hade positiv effekt för aktien. 

Läs mer: Apple plockar bort Alex Jones Infowars-poddar 

Enligt Wall Street Journal ska Facebook redan nu ha vänt sig till en rad banker med en förfrågan om bankerna kan lämna ifrån sig detaljerad finansiell information om sina kunder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies