Annons

Foodora spår miljardomsättning

Felipe Gutierrez är Sverigechef Foodora, som sysslar med hemleveranser från lyxkrogar.
Felipe Gutierrez är Sverigechef Foodora, som sysslar med hemleveranser från lyxkrogar. Foto: Caroline Eriksson
Matleverantören Foodora ökar sin omsättning explosionsartat och spår att den landar på 1,4 miljarder kronor i år. Nu expanderar det Delivery Hero-ägda bolaget till fler svenska städer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Delivery Hero-ägda Foodora har varit verksamma i Stockholm sedan förra sommaren och erbjuder en hemleveranser av mat från cirka 300 restauranger i Stockholm och Göteborg. Förutom i Sverige finns företaget i nio andra länder däribland Tyskland, Nederländerna och Frankrike. 

Och tjänsten har blivit populärare med tiden. Nu spår företaget att omsättningen kommer att nå 1,4 miljarder kronor på årsbasis.

”Efter en start­up­fas där vi finslipade affärsmodellen och lärde oss vad som är viktigt för kunderna, våra samarbetspartners och investerare når vi nu 150 miljoner euro i omsättning räknat på årsbasis. Det gör oss 100 gånger större än för bara ett år sedan, säger Rodrigo Sampaio, en av Foodoras två koncernchefer i Berlin, i ett skriftligt meddelande.

Läs även: Fulspel när mat-appar krigar om krogar

Foodora kan inte gå ut med den officiella omsättningen för 2015 ännu men uppger att bolaget har en tillväxt på 25 procent på månadsbasis. Delivery Hero-bolaget, som slåss om samma kunder som finska Wolt, vill nu expandera till fler svenska städer. 

”Vi har funnits i Sverige i ganska exakt ett år och det har verkligen varit händelserikt. Vi har redan fler än 300 partnerrestauranger och 350 cykelbud och vi tog över marknaden på rekordtid. Nu fortsätter vi att expandera kraftigt”, säger Felipe Gutierrez, VD foodora Sverige.

Bolaget vill ännu inte uppge vilka städer det rör sig om men man uppger att man ska lansera i större svenska städer med start i september.

Läs även: Finska succéappen Wolt lanseras i Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer