Hoppa till innehållet

Framgångspoddaren startar utbildningar: ”Netflix för kurser”

Alexander Pärleros podcast Framgångspodden är en av Sveriges mest lyssnade. Nu startar mannen bakom mikrofonen ”Framgångsakademin” – och knyter till sig några av Sveriges främsta experter.

Alexander Pärleros startar utbildningar.
Alexander Pärleros startar utbildningar.Foto: Amanda Lindgren

Han hade själv svårt i skolan – nu vill han att andra ska lära av hans modell.

”Det svenska skolsystemet har ett sätt att lära ut på, och vi ett annat”, säger Alexander Pärleros i samband med lanseringen av Framgångsakademin. 

”Jag ville hitta ett sätt att göra kunskap och lärande tillgängligt för alla, var de än är och på ett sätt som passar dem… De främsta namnen inom varje område delar med sig av all sin samlade kunskap. Jag kan inte se att det på något sätt kan bli bättre”, säger Alexander Pärleros.

Bland namnen som ska hålla i utbildningarna nämns Mattias Ribbing som ska snabbuppgradera tittarens minne. Där finns också träningsprofilen Mårten Nylén inom ämnet hälsa, Elaine Eksvärd inom retorik och Katarina Gospic om hur hjärnan fungerar.

Läs mer: Från fiasko till miljonsuccé – Pärleros har fortsatt framgång i sikte

Alexander Pärleros har tidigare skrivit boken ”Framgångsboken” och driver även podden ”Sånt är livet” tillsammans med sin fru, Ida Warg.

Utöver det har han bland annat utsetts till årets digitala influerare, är en av landets mest populära föreläsare och har sålt ut sin turné ”Framgångsshowen”. 

Totalt omsätter hans bolag 150 miljoner, enligt honom själv.

”Vi är 15 personer som har jobbat dedikerat med Framgångsakademin det senaste året och det finns inget som liknar vad vi gör i Norden. Med Framgångsakademin ska vi låta människor utvecklas inom områden de aldrig får lära sig i skolan. Vi ska bli lika självklara för utbildning och utveckling i streamat format som Spotify är för musik, Netflix är för film och Storytel är för ljudböcker”, säger Alexander Pärleros vidare.

Men han nöjer sig heller inte med bara Sverige. Hans utbildningar ska ut i världen under namnet ”Earned secrets”.

Läs mer: Fem tech-miljardärer på årets 40 under 40-lista

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera