Annons

Framgångspoddaren startar utbildningar: ”Netflix för kurser”

Alexander Pärleros startar utbildningar.
Alexander Pärleros startar utbildningar. Foto: Amanda Lindgren
Alexander Pärleros podcast Framgångspodden är en av Sveriges mest lyssnade. Nu startar mannen bakom mikrofonen ”Framgångsakademin” – och knyter till sig några av Sveriges främsta experter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Han hade själv svårt i skolan – nu vill han att andra ska lära av hans modell.

”Det svenska skolsystemet har ett sätt att lära ut på, och vi ett annat”, säger Alexander Pärleros i samband med lanseringen av Framgångsakademin. 

”Jag ville hitta ett sätt att göra kunskap och lärande tillgängligt för alla, var de än är och på ett sätt som passar dem… De främsta namnen inom varje område delar med sig av all sin samlade kunskap. Jag kan inte se att det på något sätt kan bli bättre”, säger Alexander Pärleros.

Bland namnen som ska hålla i utbildningarna nämns Mattias Ribbing som ska snabbuppgradera tittarens minne. Där finns också träningsprofilen Mårten Nylén inom ämnet hälsa, Elaine Eksvärd inom retorik och Katarina Gospic om hur hjärnan fungerar.

Läs mer: Från fiasko till miljonsuccé – Pärleros har fortsatt framgång i sikte

Alexander Pärleros har tidigare skrivit boken ”Framgångsboken” och driver även podden ”Sånt är livet” tillsammans med sin fru, Ida Warg.

Utöver det har han bland annat utsetts till årets digitala influerare, är en av landets mest populära föreläsare och har sålt ut sin turné ”Framgångsshowen”. 

Totalt omsätter hans bolag 150 miljoner, enligt honom själv.

”Vi är 15 personer som har jobbat dedikerat med Framgångsakademin det senaste året och det finns inget som liknar vad vi gör i Norden. Med Framgångsakademin ska vi låta människor utvecklas inom områden de aldrig får lära sig i skolan. Vi ska bli lika självklara för utbildning och utveckling i streamat format som Spotify är för musik, Netflix är för film och Storytel är för ljudböcker”, säger Alexander Pärleros vidare.

Men han nöjer sig heller inte med bara Sverige. Hans utbildningar ska ut i världen under namnet ”Earned secrets”.

Läs mer: Fem tech-miljardärer på årets 40 under 40-lista

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer