Annons

Hälften av ICO:erna dör efter fyra månader

Bitcoin är en populär kryptovaluta. Men många vill starta konkurrerande valutor, med blandad framgång.
Bitcoin är en populär kryptovaluta. Men många vill starta konkurrerande valutor, med blandad framgång. Foto: Rick Bowmer
ICO:er har blivit ett nytt sätt för blockchain- och kryptoföretag att få in investeringar. Men bluffarna är många och för investerarna finns stora risker, visar en ny studie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Runt 56 procent av startups inom kryptovalutor som reser pengar genom så kallade ICO:er, initial coin offering, dör inom fyra månader från att de startats.

Det visar en ny studie från Boston College som har tittat på aktivitet på Twitter för att se om ICO:erna fortfarande lever efter att de dragit igång försäljningen av sina tokens. 

Läs mer: Polisen handfallna inför krypto-bluffarna: "Hundratals anmälningar" 

Sammanlagt har man tittat på nästan 2400 ICO:er och enligt studiens författare överlever bara runt 44 procent av ICO:erna sina första 120 dagar efter att man stängt försäljningen och ska dra igång företaget, rapporterar Bloomberg. 

Läs mer: Miljardregn när blockchain-bolagen tar in pengar genom ICO:er 

Därför tror forskarna att det bästa sättet att tjäna pengar på ICO:er är att köpa tokens eller coins i en ICO och sedan sälja dem så fort som möjligt, gärna inom sex månader, för att kunna göra vinst. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer