Annons

Han tar över efter grundaren på Mathem

Johan Lagercrantz blir ny vd på Mathem – han tar över efter Tomas Kull, som här porträtteras med sin medgrundare Karolin Kull.
Johan Lagercrantz blir ny vd på Mathem – han tar över efter Tomas Kull, som här porträtteras med sin medgrundare Karolin Kull. Foto: Press och Di.
Grundaren Tomas Kull aviserade tidigare i år att han tänker kliva ned från vd-posten på matkassebolaget Mathem. Nu har en efterträdare rekryterats.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den digitala matbutiken Mathem har rekryterat Johan Lagercrantz som ny vd med start från och med december. Han kommer närmast från rekryterings- och bemanningsbolaget Randstad Sweden Group, där han varit vd. 

Dessförinnan var Johan Lagercrantz vd för Proffice Industrial and Logistics och innan dess satt han på vd-stolen på bemanningsföretaget Komet som förvärvades av Proffice år 2011. Han har även haft flera försäljnings- och marknadsföringspositioner inom telekommunikation.

I maj 2019 meddelade bolagets grundare Tomas och Karolin Kull att de lämnar sina operativa roller i bolaget, men blir kvar i styrelsen och behåller sitt ägande. Tomas Kull meddelade då att han lämnar vd-rollen när en efterträdare utsetts.

Förutom Tomas och Karolin Kull är bland andra investmentbolaget Kinnevik – som tidigare i år investerade 900 miljoner kronor i bolaget – Verdane Capital och Clas Ohlson betydande ägare i Mathem.

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer