Annons

Hett drönarbolag kammade hem pitchseger

Helena Samsioes är vd och grundare av Globhe.
Helena Samsioes är vd och grundare av Globhe. Foto: Jonas Eng
Helena Samsioe och hennes drönarbolag Globhe utsågs till segrare i pitchtävlingen under Di Digitals event Female Founders. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Medicinska drönare tog hem segern i pitchtävlingen under Di Digitals event Female Founders. 

”Det känns jätteroligt. Det var tre andra fantastiskt duktiga kvinnor jag pitchade mot på scenen så det är roligt att vara den utvalda kandidaten”, säger bolagets grundare Helena Samsioe.

Globhe fungerar i dag som en mellanhand mellan stora organisationer som FN och Röda korset och drönarbolagen. Företaget ser till att rätt drönare och expertis finns på plats för att utföra leveranser av bland annat blod till svårtillgängliga platser i Rwanda. 

Läs mer: Hennes drönarbolag levererar blod i Rwanda 

Drönartjänster är en snabbt växande marknad. Enligt Helena Samsioe beräknas FN köpa upp drönartjänster för 380 miljoner kronor under de kommande tre åren.

"The sky is the limit"

”The sky is the limit”, skämtar hon då juryn ber henne uppskatta marknadspotentialen för bolagets tjänst.

Globhe har kallat sig ett Uber för drönare, men på frågan om bolaget kommer att vilja bredda sig till exempel matleveranser är svaret tydligt. 

”Nej, det kommer vi inte. Vi har fokus på att öka vår omsättning men det är även viktigt för oss att skapa stor social impact”, säger Helena Samsioe.

Totalt pitchade fyra bolag inför den namnkunniga juryn som bestod av Collector-grundaren Lena Apler, EQT Ventures Ashley Lundström, Industrifondens Sara Resvik, Almi Invests Anna Söderholm och Sara Wimmercranz från Backing Minds.

Läs mer: Här är bolagen som pitchar på Female Founders 

Utöver Globhe pitchade den datadrivna skönhetsplattformen Dashl, den automatiserade robotrådgivaren Lysa och Light Flex Technology, som utvecklat en teknik som gör det möjligt att screentrycka ljuskällor på tränings- och arbetskläder.

Läs mer: Lena Apler är årets Female Founder: "Är man säker på sin idé är det bara att ta för sig" 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer