Annons

H&M-chefens digitala brevlåda tar in 50 miljoner

H&M:s vd Karl-Johan Persson (tv) och vd:n Stefan Krook (th) är bland Kivras investerare.
H&M:s vd Karl-Johan Persson (tv) och vd:n Stefan Krook (th) är bland Kivras investerare. Foto: Filip Erlind
Den digitala brevlådan Kivra stänger den finansieringsrunda på 50 miljoner kronor som Di Digital tidigare rapporterat om. H&M:s vd Karl-Johan Perssons bolag står för knappt hälften av pengarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den digitala brevlådan Kivra erbjuder sina kunder möjligheten att ta emot officiell post som kreditupplysningsbrev eller skattehandlingar via mobilen. Sedan förra året har bolaget fått flera stora myndighets- och företagskunder på kroken. Nyligen anslöt sig till exempel energijätten Eon till tjänsten.

Di Digital har tidigare rapporterat att bolaget siktar på en nyemission om 50 miljoner kronor. Nu har den finansieringsrundan stängts, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Affären värderar Kivra till 400 Mkr, eller 450 Mkr med tillskottet inräknat, uppger bolagets vd Stefan Krook.

Läs mer: H&M:s vd backar budtjänsten Budbee

”Det var en emission riktad endast till befintliga ägare. Värderingen är ganska underordnad eftersom vi inte riktar oss till någon ny ägare”, säger Stefan Krook.

Storägaren 41:an invest, som ägs av Stefan Krook och H&M:s vd Karl-Johan Persson, står för 22,6 Mkr av tillskottet. Wallenbergstiftelsernas ägarbolag FAM, som också är tidigare ägare i Kivra, går in med en lika stor summa. Resten av pengarna skjuts till av styrelsen och anställda.

”Nu kommer alla stora kunderna med miljoner kunder. Den stora effekten är när de i sin tur informerar sina kunder om att de skickar post via Kivra”, säger Stefan Krook.

Kivra uppgav nyligen att tjänsten hade drygt 600 000 användare, vilket man beskriver som 10 procent av Sveriges vuxna befolkning.

Kivras intäkter nådda 4,7 Mkr under 2014. Förlusterna uppgick till 16 Mkr. Stefan Krook uppger att tjänsten räknar med att nå lönsamhet först åtta år efter sin etablering, vilket i så fall skulle innebära svarta siffror först 2019. 

Di Digitals Jonas Leijonhufvud.

Kommentar: Karl-Johan Persson vill göra en Stenbeck


Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer