Annons

Ikea lanserar sin nyköpta startup i Kanada - sneglar på Europa

Foto: Alexander Blinov
Ikea planerar att lansera sin tjänst Taskrabbit, en förmedlingstjänst för korta frilansjobb, i Kanada och utvärderar möjligheterna att ta den till Europa och Asien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det rapporterar Financial Times.

Ikea förvärvade bolaget för två månader sedan och tjänsten väntas locka kunder som inte vill montera sina Ikea-möbler själva.

Läs mer: Ikea köper amerikanska startupbolaget Taskrabbit 

"Första delen av planen är att öka volymerna tillsammans med Taskrabbit där tjänsten finns i dag, vilket innebär USA och Storbritannien. Men ett naturligt första steg är att ta tjänsten till Kanada", sade Jesper Brodin, Ikeas nye vd, till Financial Times.

Ikea har tvingats till ett strategiskifte då en allt större grupp yngre kunde inte är villiga att ta sig till Ikeavaruhusen långt utanför städerna eller bygga ihop sina egna möbler.

Förvärvet av Taskrabbit är enligt Jesper Brodin sannolikt bara det första av många i vad han menar är "radikala" förändringar av Ikea.

Han har också sagt att han kommer öka takten för Ikeas plan för de kommande tio åren och i stället sätta horisonten vid tre år. Planen kommer att presenteras för anställda i januari och februari i stället för juni. Enligt Jesper Brodin kommer den fokusera på hur Ikea ska anpassa sig till trender som urbanisering och digitalisering.

"Det kommer vara ett handlingsorienterat förhållningssätt", sade Jesper Brodin.

Läs även: ”Amazons framfart skyndar på Ikeas startup-jakt” 

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies