Hoppa till innehållet

Kunglig investering i VR-bolag

Prins Carl Philip har nyligen investerat 1 miljon kronor i ett VR-bolag. Tillsammans med kollegan Oscar Kylberg vill prinsen ”driva utvecklingen” framåt inom design med hjälp av ny teknik.

Prins Carl Philip under firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag på Borgholm i juli. Foto: Mikael Fritzon/TT.
Prins Carl Philip under firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag på Borgholm i juli. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Vid sidan av sina kungliga åtaganden har prins Carl Philip sedan länge sysslat med formgivning av till exempel vaser och skålar. Tillsammans med affärspartnern Oscar Kylberg driver prinsen ett designbolag, Bernadotte & Kylberg, som i fjol omsatte 3,5 miljoner kronor.

Men nu har prinsen också valt att ge sig in i startupvärlden, kan Di Digital avslöja. Investeringen skedde under 2016 och uppgår till 1 Mkr, enligt vad som framgår i Bernadotte & Kylbergs årsredovisning.

Detta är en viktig fråga för oss där vi vill vara med och driva utvecklingen.

Oscar Kylberg, prinsens affärskollega, bekräftar uppgifterna och uppger att duon har valt att stötta ett bolag som utvecklar VR-teknik.

”Vi har gjort en aktiv investering i ett företag som utvecklar VR-mjukvara kopplat till design”, skriver han i ett mejl till Di Digital.

Han vill dock varken namnge bolaget eller svara på om det är hemmahörande i Sverige.

Läs även: Världsrymden har blivit viral

Det bokförda värdet på investeringen motsvarar i dagsläget inte det verkliga värdet på startup-bolaget, skriver Bernadotte & Kylberg vidare i sin förvaltningsberättelse.

Det borde tyda på att VR-bolaget fortfarande befinner sig i en utvecklingsfas och inte satt några produkter på marknaden.

Men styrelsens bedömning är samtidigt att investeringen på 1 Mkr kommer att ge ”god avkastning inom något år”.

”Detta är en viktig fråga för oss där vi vill vara med och driva utvecklingen”, skriver Oscar Kylberg.

Läs även: Många bränner sig på glödheta tech-noteringar

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

 

 

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera