Annons

Luminar Ventures investerar i försäkringsstartupen Insurello

Insurellos operativa chef Ida Andrén Johansson och vd och grundare Marcus Janback.
Insurellos operativa chef Ida Andrén Johansson och vd och grundare Marcus Janback.
Startupbolaget Insurello tar in nya miljoner av bland annat Luminar Ventures.  ”Försäkringsbranschen håller på att förändras med hjälp av digital teknik”, säger investeraren Jacob Key.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Insurello har en digital tjänst som användare kan använda för hjälp med försäkringsersättning vid skador. Via sin digitala plattform sköter bolaget all kommunikation och processer med försäkringsbolagen. 

Nu tar Insurello in en investering på drygt 6 miljoner kronor av Luminar Ventures, Wave Ventures samt affärsänglar.

”Vår vision är att alla ska få ut den ersättning de förtjänar när olyckan varit framme. Med den här investeringen har vi möjlighet att fortsätta bygga vidare på vår plattform för att lansera nya tekniska lösningar för kunden – för att kunna hjälpa fler få den ersättning de förtjänar”, säger vd:n Marcus Janback i pressmeddelandet.

Läs även: Bruten fot ledde till startup – nu tar de in namnkunnigt kapital 

Bolaget har redan fått in tusentals fall som de behandlar via sin plattform. Det nya kapitalet ska användas till att vidareutveckla plattformen samt lansera nya  tjänster för både konsumenter och försäkringsbolagen. 

”Vi är väldigt imponerade av teamet på Insurello och vad de åstadkommit på kort tid. Försäkringsbranschen håller på att förändras med hjälp av digital teknik”, säger Jacob Key, investerare och medgrundare av Luminar Ventures, i ett pressmeddelande.

Många missar sin rätt till ersättning för kvarstående besvär efter en skada, enligt Insurello. Anledningen uppges vara att privatpersonen inte vet vilka försäkringar man är täckt av eller vilka rättigheter man har hos de olika försäkringsbolagen.

Insurello kommer även hjälpa försäkringsbolagen att mer och mer automatisera och förenkla sin hanteringsprocess av dessa fall via sin digitala plattform.

Läs även: Svenska kyrkan investerar 50 miljoner i riskkapitalbolag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer