Annons

Misstänkt fusk: Tesla undvek bromstest för att nå produktionsmål

Teslas vd och grundare Elon Musk.
Teslas vd och grundare Elon Musk.
Tesla-vd:n Elon Musk uppges ha beordrat sina ingenjörer att hoppa över bromstester av Model 3 för att nå produktionsmålet om 5 000 bilar i veckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla-ingenjörer ska ha undvikit att genomföra bromstester för Model 3 för att kunna uppnå bolagets produktionsmål på 5 000 bilar i veckan. Det skriver Business Insider som har tagit del av ett internt dokument från elbilstillverkaren. 

Enligt dokumentet ska vd:n och grundaren Elon Musk ha beordrat sina ingenjörer vid fabriken i Fremont i Kalifornien att inte genomföra testet för att skynda på produktionen.

Läs mer: Teslas ingenjörschef hoppar av

Testet som hoppades över sker vanligtvis i slutskedet av monteringen och kontrollerar bland annat bromsarnas funktion och att hjulen är korrekt justerade.

Tesla dementerar uppgifterna om slarv och menar att bolaget genomför "rigorösa kvalitetstester" inklusive bromstester.

"För att vara extremt tydlig: Vi kör varje Model 3 på våra testbanor för att verifiera bromsar och styrning. Det sker inga undantag", säger talespersonen Dave Arnold i ett uttalande till Business insider.

Läs mer: Musk: Vi klarar 6 000 Model 3 i veckan 

Tesla har under lång tid tampats med problem i produktionen av den nya Model 3, men uppgav på söndagen att man nått målet om 5 000 bilar i veckan.

Aktien steg på den goda nyheten, men lyckan blev dock kortvarig. Tesla-aktien sjönk igen under tisdagens handel med 7,2 procent efter negativa analytikerkommentarer och uppgifterna om att bolaget hoppat över bromstester.

Läs mer: Tesla stiger i förhandeln på produktionsbesked 

( Direkt / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer