Annons

NCC:s startup Loop Industries lanserar transport-app

Anders Thorell är vd för NCC:s startup Loop Industries.
Anders Thorell är vd för NCC:s startup Loop Industries. Foto: TT och press.
NCC:s startupkluster Loop Industries startar Hauly, en app för transporter inom byggsektorn. Byggjättens konkurrenter får dessutom chansen att investera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av 2016 startade NCC marknadsplatsen Loop Rocks, en app som sammanför byggbolag med överbliven sten och jord med byggplatser i behov av just dessa material.

Nu kommer NCC-koncernens andra techprodukt i form av Hauly, en app som matchar transportköpare inom byggsektorn med åkerier.

”Målet är att vara den ledande transportplattformen för byggindustrin – gärna i världen”, säger Anders Torell, vd för Loop Industries, som NCC:s familj av tech-produkter numera kallas.

Byggplatser som vill bli av med material via Loop Rocks kan numera använda Hauly för att boka transport. Hauly ska dessutom kunna sköta de flesta typer av transport som kan krävas inom byggsektorn.

Läs mer: NCC ska gräva guld i startupvärlden – tillsammans med konkurrenter 

När transportköparen har lagt sin beställning lägger åkerierna sina bud. Hauly tar en avgift för varje genomförd körning.

”Det här är en värld som fortfarande präglas av fysiska kvitton. Vi digitaliserar hela processen, från leveransen av material till när kunden ska rapportera projekten”, säger Anders Thorell.

Loop Industries, där både Loop Rocks och Hauly ingår, har registrerats som ett fristående bolag med NCC som huvudägare. Planen är nu att ta in externt kapital för att driva verksamheten vidare.

”Det är det jag jobbar mest aktivt med just nu. Det går bra. Vi hoppas på att ganska snart kunna vara klara med den här rundan”, säger Anders Thorell.

Han har tidigare öppnat för att ta in NCC:s konkurrenter, som Skanska och Peab, som delägare. Redan nu använder samtliga tre byggjättar appen Loop Rocks för att hantera byggmaterial.

”Utgångspunkten är att vi ska kunna skala upp och att vi ska vara så neutrala som möjligt gentemot resten av marknaden.”

Hur mycket vill ni ta in?

”Jag kan inte svara på det just nu.”

Läs mer: Här är tolv techbolag som vill rädda byggsektorn 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer