Annons

Nordea investerar när Betalo tar in 45 miljoner

Betalos vd och grundare Eli Keren.
Betalos vd och grundare Eli Keren. Foto: presbild.
Betalo tar in 45 miljoner kronor med Nordea som största investerare. ”Med den här investeringen kan vi bygga vidare mot visionen att bli en mobilbank”, säger grundaren Eli Keren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalos mobilapp gör det möjligt att använda ett betal- eller kreditkort för att betala räkningar eller skicka pengar inom Sverige eller utomlands. Fintechbolaget har tidigare samarbetsavtal med bland andra Handelsbanken, Ikano Bank, Santander och Wasakredit. I våras blev även Nordea en partner där bankens kort integreras i startupbolagets app. 

Betalo (NTL) tar nu in 45 miljoner kronor för att accelerera utvecklingen av nya produkter. Nordea står för den absoluta merparten av kapitalet, resten kommer från befintliga aktieägare. Bland tidigare investerare finns Svea Ekonomi, NFT Ventures och affärsängeln Mattias Weinhandl (NTL).

Läs även: Storbanken bildar Nordea Ventures – ska investera i fintechbolag 

”Vi har arbetat hårt för att bevisa att vi kan bygga komplexa finansiella tjänster av hög kvalitet, och med den här investeringen kan vi bygga vidare mot visionen att bli en mobilbank”, säger Eli Keren, vd på Betalo, i ett pressmeddelande.

Nordeas investering sker inom ramen för bankens nyligen annonserade enhet för strategiska investeringar i fintechbolag, Nordea Ventures. 

För att stötta och accelerera innovation kommer Nordea Ventures fokusera på investeringar med stort gemensamt strategiskt värde med investeringsbolagen. Nordea har tidigare investerat i Wrapp och Tink som de även har samarbeten med. 

”Att leverera fördelarna med digitaliseringen är en hörnsten i Nordeas strategi, detta är ännu ett steg i den ambitionen. Vi vill kunna erbjuda våra kunder enkla och smarta digitala banktjänster, och Betalo träffar mitt i prick, säger Erik Zingmark, chef för Nordeas avdelning för transaktionsaffärer, i ett meddelande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer