Annons

Postnord lägger fast avgift på Kina-shopping

E-handlaren Wish har tiotusentals produkter till relativt låga priser.
E-handlaren Wish har tiotusentals produkter till relativt låga priser. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Köp via Wish och Alibaba kommer att avgiftsbeläggas av Postnord. En avgift på över 100 kronor kan bli aktuell även för små inköp.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Postnord kommer att införa en avgift på paket som beställs från Kina via nätet.

En administrationsavgift på 125 kronor plus moms, som normalt sett ligger på 25 procent, ska införas även om varan bara kostade tio kronor att köpa. Det rapporterar Breakit

Näthandeln från shoppingsajter som Wish, Alibaba och Ali express har exploderat på senare år och enligt Postnord kommer det cirka 150 000 paket om dagen från Kina till Arlanda.

Läs mer: Momsfri e-handel från Kina oroar Magdalena Andersson 

Köpare ska betala moms på varor som beställs från utlandet men Tullverket och Postnord har haft olika uppfattningar om vem som bär ansvaret för att ta in momsen. 

På ett möte under torsdagen blev det dock klart. 

"Vi kom fram till att vi från Postnord skyndsamt ska säkerställa att vi bygger ett system på att ta ut moms på varorna från första kronan. Tullverket vill ha återrapportering 1 mars", säger Postens kommunikationschef Thomas Backteman till Breakit.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Fick 700 ordrar på en minut – lade ner sin e-handel

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer