Annons

Pratande bilar och börsrekord för Tesla

Foto: Jae C. Hong
Tesla slog börsrekord på måndagen. Vd:n Elon Musk säger nu att hans elbilar snart kommer att kunna prata och prutta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Teslas aktie gick upp med nära 10 procent under handelsdagen på måndagen, och stängde på rekordkursen 524,86 dollar per aktie.

Bolagets aktievärde har mer än dubblats på börsen sedan man gjorde ett oväntat lönsamt under tredje kvartal i fjol. Elbilstillverkaren har också gått in i Kina och hade starka leveranssiffror under fjärde kvartalet 2019.

Läs också: Tesla gasar på – levererar rekordmånga bilar

Under 2020 har Teslas aktie gått upp med 20 procent och bolaget har nu ett större börsvärde än både General Motors och Ford tillsammans.

Teslas grundare och vd Elon Musk har stora visioner för sina elbilar som nu också ska kunna prata med fotgängare. I ett Twitter-inlägg i lördags postade han ett videoklipp på en Tesla Model 3 som säger ”stå inte bara där och stirra, hoppa in” och kommenterar klippet med att ”Tesla snart kommer att prata med folk om du vill. Det här är på riktigt.”

Tesla har inte gått ut med några detaljer kring de pratande bilarna, men elbilstillverkare är bundna till att bilarna ska avge artificiella ljud enligt regler från USA och EU. Det för att undvika olyckor med fotgängare.

Elon Musk skrev också på Twitter att bilarna kommer att kunna skicka ut pruttljud.

Länk till twitter

Läs också: Elon Musk frias från anklagelserna om ärekränkning 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer