Annons

Så högt värderas den portabla musikstudion Soundtrap

Soundtrap har utvecklat mjukvara som gör det möjligt att spela in, redigera och arrangera ljudspår över nätet.
Soundtrap har utvecklat mjukvara som gör det möjligt att spela in, redigera och arrangera ljudspår över nätet. Foto: Soundtrap
Den molnbaserade musiktjänsten Soundtrap tog nyligen in 50 miljoner kronor i en A-runda. För insatsen fick investerarna 24 procent av bolaget, kan Di Digital avslöja.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Techbolaget Soundtrap (NTL), som utvecklar en molnbaserad musikstudio, riktar sig mot såväl musiker som vill jobba via nätet som skolelever. Soundtrap har till exempel blivit utvalda som en partner i utbildningslösningen Google Education.

Nyligen tog Soundtrap in en A-runda på sammanlagt 50 miljoner kronor. Investerare var, förutom Industrifonden (NTL), profiler som den tidigare Spotify-toppen Peter Sterky (NTL).

”Pengarna ska vi använda för produktutveckling och för att växa internationellt” sa bolagets vd och medgrundare Per Emanuelsson till Di Digital.

Då framgick inte Soundtraps värdering, men handlingar som Di Digital har tagit del av visar att investerarna fick 24 procent av bolaget för sin insats. Det ger alltså en värdering av Soundtrap på 207 miljoner kronor.

Läs mer: Molnbaserad musikstudio tar in 50 miljoner

Det är lägre än värderingen av säljbolaget Universal Avenue i somras på nära 260 Mkr, men högre än den digitala vårdcentralen Kry på 126 Mkr.

Soundtraps värdering är baserad på intäkter som åtminstone fram till i fjol var nogräknade. Förutom försäljning för cirka 300 000 kronor under 2013 har Soundtrap dragit in mellan 12 000 och 28 000 kronor de senaste två åren. Bolaget har ännu inte redovisat räkenskapsåret som löpte ut i somras.

Dock hade Soundtrap i fjol fler än 200 000 användare världen över, enligt årsredovisningen för räkenskapsåret som avslutades sommaren 2015.

Innan den senaste nyemission ägde rum var Björn Melinder, bolagets CTO, största ägare i Soundtrap, med 25 procent av aktierna. Medgrundaren Fredrik Posse ägde då en något mindre andel än så. Största externa ägare var i somras Lars Bergström (NTL), med ett innehav om 16 procent.

Övriga investerare – bland dem musikprofilen och tidigare Idol-stjärnan Andreas Carlsson (NTL), Magnus Bergman (NTL) samt Truecaller-grundarna Alan Mamedi (NTL) och Nami Zarringhalam (NTL) – ägde inför den senaste nyemissionen sammanlagt 27 procent av bolaget.

Läs mer: Sveriges mäktigaste tech-investerare: Magnus Bergman

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas om bolagen, investerarna och personerna i den nordiska techsektorn.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies