Annons

Bekräftat: Snart öppnar H&M:s nya nätsatsning Afound

H&M:s vd Karl-Johan Persson
H&M:s vd Karl-Johan Persson Foto: Henrik Montgomery/TT
Lanseringen av H&M:s nya prestigeprojekt Afound tycks ha blivit försenad med några veckor. Men nu bekräftar modejätten att de snart slår upp portarna för sin "guldkantade realåda".
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En guldkantad realåda på nätet och i den fysiska handeln. Så kan man beskriva modejätten H&M:s hittills hemlighetsfulla satsning Afound. 

Nu bekräftar Afound öppningsdatumen för sina butiker belägna på Drottninggatan i Stockholm och på Södergatan i Malmö. De kommer att slå upp portarna den 14 respektive 16 juni, om bara ett par veckor.

”Parallellt med de två butiksöppningarna lanseras e-handel i Sverige på den digitala marknadsplatsen”, skriver H&M i ett pressmeddelande.

Läs mer: H&M rivstartar nätsatsningen Afound redan till våren 

H&M har tidigare varit sparsamma med detaljer kring tidsplanen, men meddelat att den första fysiska butiksöppningen skulle ske samtidigt som de öppnar sin nätbutik. Tanken med Afound är att sälja rabatterade varor från både egna och externa varumärken på nätet och i butik.

Klädjätten bekräftar samtidigt att fysiska butiker i Göteborg, Skärholmen och Kristianstad ska öppna senare i år – som en del av en långsiktig strategi att etablera varumärket i Sverige. 

Läs mer: E-handelsprofilerna: ”H&M:s Afound kan bli stort” 

Di Digital har sedan tidigare kunnat rapportera att ambitionen var att dess butik i Skärholmen i södra Stockholm skulle öppna redan i slutet av maj.

Carl Strufve på fastighetsbolaget Grosvenor Europe, som äger och förvaltar lokalerna, kan inte svara på varför öppnandet nu har skjutits upp.

”Jag vet faktiskt inte när Afounds butik i Skärholmen Centrum öppnar. De är våra hyresgäster och vi har inte detaljinformation kring deras planer. Det var ett ungefärligt datum som angavs när hyreskontraktet skrevs på”, skriver han i ett mejl till Di Digital.

Läs mer: Nätmodeveteranen: Det här är inte H&M:s räddning 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies