Annons

Spiltan gör två rekryteringar för att stärka upp tech-investeringar

Per H Börjesson, vd på Spiltan.
Per H Börjesson, vd på Spiltan. Foto: Amanda Lindgren
Spiltan höjer insatsen på tech-området. Göran Pallmar och Björn Persson rekryteras för att stärka bolagets jakt på nya startups.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spiltans investering i dataspelsföretaget Paradox Interactive blev en enorm succé. Paradox noterades i maj 2016 har idag ett börsvärde på 13,4 miljarder kronor. Bara det senaste året har aktien stigit med närmare 130 procent. 

Nu ska Spiltan på att fortsätta investera i tech-sektorn.

Investmentbolaget rekryterar Göran Pallmar och Björn Persson som nya investeringsansvariga. Det rapporterar techsajten Breakit

Läs mer: Tronskifte på speljätten Paradox 

Pallmar kommer närmast från rollen som vd på Provider och har ett trackrecord av investeringar i tidiga bolag. Persson lämnar vd-posten för Almi Invest i östra Mellansverige. 

“Genom de här rekryteringarna går Investment AB Spiltan in i en ny spännande fas", säger Per H Börjesson, vd och största ägare i Investment AB Spiltan, i en kommentar enligt Breakit. 

Spiltan skall fortsätta att expandera.

"Nu har vi de personella och finansiella muskler vi behöver för att intensifiera jakten på nya bolag till portföljen, främst minoritetsposter i onoterade entreprenörsledda bolag”, uppger Per H Börjesson. 

Läs mer: Spiltan tror på gröna städer – satsar 8 miljoner på Urbangreen  

Finwire / Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies