Annons

Spiltan gör två rekryteringar för att stärka upp tech-investeringar

Per H Börjesson, vd på Spiltan.
Per H Börjesson, vd på Spiltan. Foto: Amanda Lindgren
Spiltan höjer insatsen på tech-området. Göran Pallmar och Björn Persson rekryteras för att stärka bolagets jakt på nya startups.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spiltans investering i dataspelsföretaget Paradox Interactive blev en enorm succé. Paradox noterades i maj 2016 har idag ett börsvärde på 13,4 miljarder kronor. Bara det senaste året har aktien stigit med närmare 130 procent. 

Nu ska Spiltan på att fortsätta investera i tech-sektorn.

Investmentbolaget rekryterar Göran Pallmar och Björn Persson som nya investeringsansvariga. Det rapporterar techsajten Breakit

Läs mer: Tronskifte på speljätten Paradox 

Pallmar kommer närmast från rollen som vd på Provider och har ett trackrecord av investeringar i tidiga bolag. Persson lämnar vd-posten för Almi Invest i östra Mellansverige. 

“Genom de här rekryteringarna går Investment AB Spiltan in i en ny spännande fas", säger Per H Börjesson, vd och största ägare i Investment AB Spiltan, i en kommentar enligt Breakit. 

Spiltan skall fortsätta att expandera.

"Nu har vi de personella och finansiella muskler vi behöver för att intensifiera jakten på nya bolag till portföljen, främst minoritetsposter i onoterade entreprenörsledda bolag”, uppger Per H Börjesson. 

Läs mer: Spiltan tror på gröna städer – satsar 8 miljoner på Urbangreen  

Finwire / Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer