Annons

Spotify köper sportpoddar

Kollage: Bill Simmons har grundat produktionsbolaget The Ringer.
Kollage: Bill Simmons har grundat produktionsbolaget The Ringer.
Spotify köper det amerikanska produktionsbolaget The Ringer – som gör poddar om nöje, popkultur och framför allt sport.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Förvärvet offentliggörs i ett pressmeddelande från den svenska musiktjänsten. Affären väntas bli klar under första kvartalet i år men inga finansiella detaljer delges.

The Ringer grundades 2016 av den före detta ESPN-kommentatorn Bill Simmons och i portföljen finns i dagsläget över 30 poddar med sammanlagt omkring 100 miljoner månatliga nedladdningar. 

Redan i mitten av januari ryktades det om att Spotify förde diskussioner kring att förvärva The Ringer.

Förvärvet är det senaste draget i Spotifys podcast-strategi. I fjol köpte den svenska musikjätten tre poddföretag för sammanlagt knappt 4 miljarder kronor.

I november gick Spotify dessutom om Apple på bland annat den svenska podcastmarknaden. Spotify uppger att 16 procent av bolagets användare nu lyssnar på poddar via tjänsten, och att dessa tillbringar mer tid än andra på plattformen.

Under onsdagen rapporterade Spotify för det fjärde kvartalet. Musiktjänsten slog förväntningarna vad gäller antalet aktiva användare med råge. Däremot blev rörelseförlusten betydligt högre än väntat.

Läs även: Spotify utklassar tillväxtprognos – men större förlust än väntat

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer