Annons

Spotify köper svenska musikbolaget Soundtrap

Spotifys Daniel Ek och Per Emanuelsson, vd och medgrundare av Soundtrap.
Spotifys Daniel Ek och Per Emanuelsson, vd och medgrundare av Soundtrap. Foto: kollage
Startupbolaget Soundtrap gör en musiktjänst som riktar sig speciellt till skolor. Nu köper Spotify det svenska musiktechbolaget för en okänd summa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify köper det svenska startupbolaget Soundtrap. Det är Spotifys första förvärv i Sverige sedan köpet av Tunigo 2013.

”Idag är vi stolta över att kunna meddela att Soundtrap har anslutit sig till Spotifyfamiljen”, skriver Spotify i ett pressmeddelande. 

Prislappen för förvärvet är inte kommunicerad men i fjol värderades bolaget till 207 miljoner kronor, enligt handlingar från Bolagsverket.

Idag är vi stolta över att kunna meddela att Soundtrap har anslutit sig till Spotifyfamiljen

Soundtrap (NTL) låter användare skapa musik på webben och riktar sig bland annat till skolor. I fjol lades Soundtrap till i Googles app-paket “Creative Apps for Chromebook”.

Bolaget har även nyligen slutit ett avtal med Synnex, den ledande amerikanska distributören av it-lösningar för bland annat skolor.

Läs även: Så högt värderas den portabla musikstudion Soundtrap

Sedan starten 2013 har Soundtrap tagit in över 70 miljoner kronor i riskkapital. Förutom Industrifonden har musikproducenten Andreas Carlsson, Truecaller-grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam och Linus Andreen, vd för skivbolaget Aristotracks. 

Spotify har genomfört ett tiotal förvärv sedan början av 2016. Musiktjänsten största uppköp skedde dock 2014, då Spotify köpte rekommendationstjänsten Echo Nest för cirka en halv miljard kronor.

Läs även: Zennström till Spotify: Gör fler förvärv

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer