Annons

Spotifys kinesiska konkurrent till börsen

Daniel Ek ser ut att få sällskap på börsen av den kinesiska konkurrenten Tencent Music.
Daniel Ek ser ut att få sällskap på börsen av den kinesiska konkurrenten Tencent Music. Foto: Henrik Montgomery/TT
Tencent Music har lämnat in en ansökan om börsnotering i USA, dock utan att tydliggöra om man vill ta upp listningen på New York-börsen eller Nasdaq. Det skriver Wall Street Journal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I dokumentet redovisade företaget sina finansiella siffror för det föregående året. Intäkterna mer än fördubblades till 1,66 miljarder dollar på vilket man gjorde en vinst av 199 miljoner dollar, cirka två miljoner dollar mer än jämfört med året innan.

Tencent Music värderades vid slutet av fjolåret till 12,5 miljarder dollar och en notering har uppgetts kunna höja denna siffra till över 25 miljarder dollar. Det skulle i sådana fall göra listningen till en av de största hittills i år.

Läs mer: Spotifys kinesiska utmanare redovisar miljardvinst

Tencent Music blir annars den andra stora musiktjänsten att ta klivet in på börsen efter att svenska Spotify tillåtit handel med sina aktier på New York-börsen i april.

Tencent Music, som är en del av Tencent, hade vid slutet av juni 644 miljoner månatliga användare varav 23,3 miljoner var betalande användare. Vid samma tidpunkt var andelen för Spotify på betydligt lägre 180 miljoner användare men av dessa var hela 83 miljoner betalande användare. 

Läs mer: Martin Lorentzon säljer aktier i Spotify 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer