Annons

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Gigstrs vd Rasmus Solholm
Gigstrs vd Rasmus Solholm Foto: Press
Gigstr la ner sin eventbyrå och började koppla ihop företag med studenter. Under första året drog bolaget in 21 miljoner kronor på att förmedla extrajobb med schyssta villkor. ”En svensk mellanmjölkslösning”, säger vd:n Rasmus Solholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under våren 2016 bestämde sig Rasmus Solholm för att lägga ner sin eventbyrå och ge sig in i bemanningsbranschen.

Resultatet blev Gigstr, en app som kopplar ihop studenter med företag som behöver extrapersonal. Personalen är anställd med förmåner hos Gigstr och en minimilön på 120 kronor.

Läs mer: Utredning: Skatterabatt ska lyfta delningsekonomin

Under sitt första räkenskapsår, som avslutades i mars, omsatte bolaget 21 miljoner kronor med ett knappt vinstresultat.

”Många pratar om gigekonomin med egenanställda som ställer sina tjänster till förfogande. Vi erbjuder en lika snabb lösning som marknadsplatserna men vi har folk som är anställda med minimilön på 120 kronor. Utöver det får man semesterersättning, försäkring på arbetstid och så vidare. Det är lite svenskt – en mellanmjölkslösning”, säger Rasmus Solholm.

Gigstrs siffror hjälptes av att vissa av reklambyråns kunder, som Telia, följde med in i den nya verksamheten. Därtill jobbar bolaget med kunder som Norrsken, Soundtrack Your Brand och Postkodlotteriet.

Gigstr tar mellan 20 och 25 procent av det kunderna betalar. Resten går till lön och förmåner för de anställda.

Läs mer: Universal Avenue skär ner – 11 anställda kan tvingas bort

Stockholmsbaserade Gigstr har kontor i Köpenhamn och öppnade nyligen ett kontor i London. Det ska ledas av Mikael Angesjö, tidigare vice vd på Svenska handelskammaren i London.

”I London har du hela Sverige i en stad. Det vi märker är att lösningen är väldigt skalbar. Vi har passerat 7000 extrajobbare som är anslutna till vår plattform”, säger Rasmus Solholm.

Gigstr tog in externt kapital under hösten 2016, då PEQ Invest gick in med 10 miljoner kronor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer