Annons

Startupbolag ser coronaeffekt – deras virtuella kontor lockar fler

Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko som har grundat Teemly.
Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko som har grundat Teemly. Foto: Press
Virtuella kontor med en social dimension för att svetsa samman fysiskt utspridda kollegor. Det är idén bakom startupbolaget Teemly – som ser en växande kö av kunder redan innan lanseringen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det Stockholmsbaserade startupbolaget Teemly har sedan i höstas filat på en virtuell kontorsplattform som ska hjälpa fysiskt utspridda medarbetare att jobba tillsammans.

”Känslan ska vara som att sitta mittemot varandra på kontoret”, säger Charlotte Ekelund som har grundat Teemly tillsammans med Oleg Danylenko.

Lanseringen är egentligen planerad till senare i år – men bolaget märker redan nu av en ökad efterfrågan i spåret av oron kring coronaviruset.

När man inte delar fysiskt kontor så går ju snacket vid kaffeapparaten förlorat.

Under en tid har man testat produkten med användare från bland annat startupbolaget Kognity och skolan Hyper Island. De senaste veckorna har testgruppen utökats till 140 personer och ytterligare över 300 står i kö. 

”Vi har absolut fått fler förfrågningar och användare på grund av coronaviruset. Trots att vi inte har marknadsfört oss eller ens lanserat ännu”, säger Charlotte Ekelund och konstaterar att förfrågningarna framför allt kommer från bolag som har infört reserestriktioner.

Det speciella med Teemlys plattform är enligt henne att man vill underlätta även för spontana interaktioner mellan anställda som sitter utspridda – på ett sätt som inte schemalagda videomöten eller chattverktyg gör.

”Jag hade tidigare ett jobb där jag var den enda i Sverige medan resten satt ute i Europa. Vi hade konstant schemalagda webbmöten. Men där pratade vi bara jobb och jag kände mig därför inte till hundra procent som en del av teamet”, säger hon.

Tanken är att Teemly ska komma så nära den fysiska kontorsmiljön som möjligt. 

”När man inte delar fysiskt kontor så går ju snacket vid kaffeapparaten förlorat. Det är viktigare än man kan tro, och därför försöker vi baka in sociala funktioner som efterliknar ett fysiskt kontor så bra som möjligt”, säger hon.

Användarna kan gå in i olika virtuella ”kontorsrum” och samtala, med eller utan video, genom att hålla ned en tangent för att prata. Användarna kan också dela sina skärmar för att visa de gör. Framöver planeras fler funktioner.

Teemlys grundare träffades genom startupskolan Antlers entreprenörsprogram i Stockholm och därigenom fick man också en första investering på drygt 1 miljon kronor.

I mars i år mottog bolaget sin första externa investering när riskkapitalbolaget Luminar Ventures, rekryteringsbolaget Gazella och en rad affärsänglar gick in med totalt 2,5 Mkr.

”Investeringen ska vi använda till att utveckla produkten för att göra oss redo för lansering. Därför håller vi också på att rekrytera utvecklare som kan hjälpa oss”, säger Charlotte Ekelund.

Läs även: Luminar Ventures ska lägga en halv miljard på svenska startups

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer