Annons

Storägare lämnar börsfloppens styrelse

Ingmar Rentzhog.
Ingmar Rentzhog. Foto: Press.
Fundedbyme har förlorat stora delar av sitt bolagsvärde sedan börsnoteringen i mars. Nu väljer storägaren Ingmar Rentzhog att lämna sin styrelseplats i crowdfundingbolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Crowdfundingbolaget Fundedbyme har sedan sin börsnotering i början av mars fallit tillbaka med hela 92 procent från riktkursen på 65 kronor.

Nu väljer Ingmar Rentzhog, andra största ägare i bolaget med 5,5 procent av aktierna, att avböja omval till styrelsen. Han kommer dock fortsatt vara en del av Fundedbymes rådgivande kommitté.

Bakgrunden till avhoppet är att han vill fokusera sin tid på det sociala nätverket som han bygger upp, ”We Don't Have Time - The social network for climate action”, enligt ett pressmeddelande.

Ingmar Rentzhog är grundare av kommunikationsföretaget Laika, en verksamhet som 2018 köptes upp av just Fundedbyme för runt 30 Mkr. Merparten av betalningen skedde i aktier, som nu alltså förlorat stora delar av sitt värde.

”Det är aldrig roligt att se en aktiekurs gå ned. Samtidigt gjordes affären med Laika upp för snart ett år sedan. Personligen ser jag en långsiktighet i det här, men det är klart att det aldrig är roligt när en investering går ned”, sa Ingmar Rentzhog nyligen till Di Digital.

Läs mer: Grundaren talar ut om noteringsfloppen – skyller på troll: ”Hål i huvudet” 

Han ersätts enligt valberedningens förslag av Bengt Åkesson, med en bakgrund inom kommunikationsbranschen, som sedan tidigare är såväl kund som ägare i Fundedbyme.

Di Digital kunde nyligen rapportera att Fundedbyme avser att genomföra en riktad emission på nästan 10 Mkr där priset på aktien sattes till 7,25 kronor. Men när beskedet kom dök Fundedbyme neråt, vilket innebär att det alltså är billigare för investerare att köpa aktien på börsen än att gå in i nyemissionen. 

Under 2018 redovisade Fundedbyme ett minusresultat på 14,7 Mkr efter engångsposter. Vid årsskiftet hade bolaget 6,7 miljoner kronor i kassan. Om förlusterna varit konstanta under 2019 skulle det innebära att Fundedbyme utan kapitaltillskott inom kort skulle kunna befinna sig i en ansträngd likviditetssituation.

Läs mer: Kurskollaps i crowdfundingbolaget – emissionen i fara 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer