Hoppa till innehållet

Svensk jobbplattform för FN tar in nytt kapital – Harvard nästa partner

Impactpool vill göra världen bättre genom en fot in i bland annat FN. Nu tar man in nytt kapital och närmar sig flera anrika universitet.

Impactpools team.
Impactpools team.Foto: Pressbild.

Rekryteringsplattformen Impactpool (NTL) förmedlar lediga tjänster hos organisationer som FN, UNHCR, Rädda barnen och Röda korset. Bolagets vision är att attrahera människor som vill göra skillnad och koppla ihop dem med organisationerna.

Läs mer: Svensk startup ska hitta nästa Margot Wallström för FN 

Nu har man tagit in 7,5 miljoner kronor i nya investeringar i en nyss avslutad runda. Rundan leddes av Lexis invest, som sedan tidigare investerat i Impactpool.

”Tanken är att vi ska bygga produkten, utveckla servicen och få tekniken att bli bättre. Vi samlar personer som har en unik expertis och matchar dem mot jobb som fokuserar på att förändra. Vi bygger en pool av människor som vill göra världen bättre”, säger medgrundaren Henrik Rydén.

Ny investerare är affärsängeln Staffan Ingeborn, som bland annat grundat riskkapitalbolaget Innovationskapital. 

Henrik Rydén säger att man hoppats på att rundan hade avslutats snabbare men att en av orsakerna till att det tog längre tid än man väntat sig var att man sa nej till flera potentiella investerare. 

Det viktiga var enligt Henrik Rydén att de som gick in skulle förstå konceptet och vikten av vad Impactpool vill uppnå.

”Vi har varit kräsna och sagt nej till en del. I Sverige är det ganska nytt att man investerar i impact, att göra skillnad. Vi upplever att det finns en stor okunskap kring hur stor potential denna sektor har. Att man både kan göra gott och tjäna pengar. Vi vill att det ska finnas en balans mellan lönsamhet och det vi vill göra”, säger han och fortsätter:

”Hos de befintliga ägarna känner vi att det finns en tro och förståelse för våra mål. Vi ska ha ett nätverk som vill göra världen bättre för 1 miljard människor. Det innebär att vi måste bygga kvalitet snarare än kvantitet.”

Impactpool grundades 2015 av Magnus Bucht, Henrik Rydén och Jon Olsson. Henrik Rydén har en bakgrund som rekryterare hos FN och 2014 skapade han en algoritm för att förenkla rekryteringen mellan olika organisationer. Den användes av nästan 100 000 personer på tre månader. 

Läs mer: Tunga affärsänglar backar karriärsajt för biståndsjobb 

Därefter slutade Henrik Rydén på FN och hoppade på Stings inkubator för att jobba vidare med idén som resulterade i Impactpool. 

2017 omsatte bolaget drygt 4,5 miljoner kronor och gick med en förlust på 486 000 kronor. Inkomsterna kommer från att ta betalt av organisationerna som vill använda plattformen och genom premium-erbjudanden till den som söker jobb. I poolen finns i dag 325 000 medlemmar enligt bolaget.

”Under 2018 är målet att ha en omsättning på 11 miljoner kronor, det kommer vi inte riktigt nå eftersom kapitalrundan avslutades senare än tänkt. Men vi kommer i alla fall att återigen dubbla omsättningen jämfört med föregående år”, säger Henrik Rydén.

Nyligen blev Impactpool kontaktade av anrika Harvard university som ville använda bolagets plattform, berättar Henrik Rydén.

”Harvard kontaktade oss och Columbia University är på gång in. Det handlar om att deras studenter som söker denna typ av jobb hittar dem på en enda sajt, där finns vi och är ensamma om idén. Har vi de bästa talangerna på sajten så kommer vi få in de bästa organisationerna”, säger han.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera