Annons

Svensk jobbplattform för FN tar in nytt kapital – Harvard nästa partner

Impactpools team.
Impactpools team. Foto: Pressbild.
Impactpool vill göra världen bättre genom en fot in i bland annat FN. Nu tar man in nytt kapital och närmar sig flera anrika universitet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Rekryteringsplattformen Impactpool (NTL) förmedlar lediga tjänster hos organisationer som FN, UNHCR, Rädda barnen och Röda korset. Bolagets vision är att attrahera människor som vill göra skillnad och koppla ihop dem med organisationerna.

Läs mer: Svensk startup ska hitta nästa Margot Wallström för FN 

Nu har man tagit in 7,5 miljoner kronor i nya investeringar i en nyss avslutad runda. Rundan leddes av Lexis invest, som sedan tidigare investerat i Impactpool.

”Tanken är att vi ska bygga produkten, utveckla servicen och få tekniken att bli bättre. Vi samlar personer som har en unik expertis och matchar dem mot jobb som fokuserar på att förändra. Vi bygger en pool av människor som vill göra världen bättre”, säger medgrundaren Henrik Rydén.

Ny investerare är affärsängeln Staffan Ingeborn, som bland annat grundat riskkapitalbolaget Innovationskapital. 

Henrik Rydén säger att man hoppats på att rundan hade avslutats snabbare men att en av orsakerna till att det tog längre tid än man väntat sig var att man sa nej till flera potentiella investerare. 

Det viktiga var enligt Henrik Rydén att de som gick in skulle förstå konceptet och vikten av vad Impactpool vill uppnå.

”Vi har varit kräsna och sagt nej till en del. I Sverige är det ganska nytt att man investerar i impact, att göra skillnad. Vi upplever att det finns en stor okunskap kring hur stor potential denna sektor har. Att man både kan göra gott och tjäna pengar. Vi vill att det ska finnas en balans mellan lönsamhet och det vi vill göra”, säger han och fortsätter:

”Hos de befintliga ägarna känner vi att det finns en tro och förståelse för våra mål. Vi ska ha ett nätverk som vill göra världen bättre för 1 miljard människor. Det innebär att vi måste bygga kvalitet snarare än kvantitet.”

Impactpool grundades 2015 av Magnus Bucht, Henrik Rydén och Jon Olsson. Henrik Rydén har en bakgrund som rekryterare hos FN och 2014 skapade han en algoritm för att förenkla rekryteringen mellan olika organisationer. Den användes av nästan 100 000 personer på tre månader. 

Läs mer: Tunga affärsänglar backar karriärsajt för biståndsjobb 

Därefter slutade Henrik Rydén på FN och hoppade på Stings inkubator för att jobba vidare med idén som resulterade i Impactpool. 

2017 omsatte bolaget drygt 4,5 miljoner kronor och gick med en förlust på 486 000 kronor. Inkomsterna kommer från att ta betalt av organisationerna som vill använda plattformen och genom premium-erbjudanden till den som söker jobb. I poolen finns i dag 325 000 medlemmar enligt bolaget.

”Under 2018 är målet att ha en omsättning på 11 miljoner kronor, det kommer vi inte riktigt nå eftersom kapitalrundan avslutades senare än tänkt. Men vi kommer i alla fall att återigen dubbla omsättningen jämfört med föregående år”, säger Henrik Rydén.

Nyligen blev Impactpool kontaktade av anrika Harvard university som ville använda bolagets plattform, berättar Henrik Rydén.

”Harvard kontaktade oss och Columbia University är på gång in. Det handlar om att deras studenter som söker denna typ av jobb hittar dem på en enda sajt, där finns vi och är ensamma om idén. Har vi de bästa talangerna på sajten så kommer vi få in de bästa organisationerna”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer