Annons

Svenska ”kassadödaren” Kaching värvar Apple-chef och tar in 40 miljoner

Finansmannen Sven Hagströmers Creades är en av investerarna i Kaching.
Finansmannen Sven Hagströmers Creades är en av investerarna i Kaching. Foto: Maja Suslin
Creades är med och fyller på ”kassadödarens” Kachings kassa när bolaget tar in 40 miljoner kronor. ”Produkten är färdig och nu handlar det om att rulla ut den”, säger Kachings vd till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechbolaget Kaching specialiserar sig på att ersätta fysiska kassor och har bland annat stöd för det i Sverige nyligen lanserade Apple Pay.

Nu tar Kaching in 40 miljoner kronor i kapital. 10 miljoner kronor kommer från den befintliga ägaren Creades. 

”Vi är jättestolta att få med en så namkunnig investerare som Creades. De var tidigt inne i Klarna och var med och startade Avanza så de har superbra erfarenhet av att etablera techbolag”, säger Kachings vd Matthias Plank till Digital.

Läs mer: Svenska ”kassadödaren” stöttar Apple Pay: ”Fältet ligger vidöppet”

Dessutom pytsar ett antal affärsänglar in några miljoner kronor.

Resterande omkring 27 miljoner kronor kommer enligt Matthias Plank från en ny ägare. Han vill inte berätta vem ägaren är, men säger att det är en bank.

"Pengarna ska vi använda till att skala upp verksamheten och gå ut internationellt. Det planerar vi att göra nästa år, men vi kan inte berätta i dagsläget vilka länder det handlar om. Vi pratar med internationella kunder och växer där kunderna finns”, säger han.

I dagsläget är Apples största återförsäljare Digital Inn ansluten till Kaching. Fokus för bolaget just nu ligger enligt Matthias Plank på att ansluta fler handlare.

”Produkten är färdig och nu handlar det om att rulla ut den.”

I samma veva som investeringen ansluter Johan Robertson, som i dag är CFO på Apple Nordic, till Kaching. Även där ska han jobba som CFO. Under året har ytterligare två personer från Apple värvats till Kaching.

Vad kan du säga om Apple Pay i Sverige?
”Jag kan inte säga så mycket mer än att det verkar vara ett populärt alternativ. Alla väntar på att fler banker än Nordea ska ansluta sig till Apple Pay.”

Kaching är en avknoppning från apputvecklaren Dynamo och har tillsammans med Apple byggt upp en mobil kassalösning som ska kunna ersätta de fasta apparater som nu används i handeln. Lösningen är tänkt att vara lik den som redan finns i Apple-butiker. Plattformen gör det möjligt att koppla ihop försäljningen online med den fysiska handeln.

Läs mer: Creades investerar i kassadödare

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer