Annons

Teslas lastbil får sin största order från chipstillverkare

Pepsico lägger en order på 100 av Teslas nya lastbilar.
Pepsico lägger en order på 100 av Teslas nya lastbilar. Foto: kollage
Läsk- och chipsbolaget Pepsico lägger en order på 100 av Teslas Semi. Det är den hittills största ordern av den nya ellastbilen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teslas nya ellastbil har tidigare sågats av bland annat fordonsjätten Scania för att bara var god nog att leverera lätta saker, som potatischips, med. Problemet man pekat på är att de tunga batterierna i lastbilen ska ge för låg lastkapacitet. 

Men nu har Tesla möjligen funnit sin perfekta kund – Pepsico. Läsk- och chipsbolaget har lagt den hittills största förbokningen på Teslas nya ellastbil Semi, skriver CNBC:s nätupplaga.

En order på totalt 100 Semis har skickats in för att hjälpa företaget med att minska på bränslekostnader och utsläpp.

Läs även: Här är Teslas nya lastbil 

Bolaget tänker använda lastbilarna för leveranser av snacks och drycker från tillverkningsanläggningar och distributionsplatser direkt till återförsäljare. En Semi kommer att klara av uppdraget om distansen inte överstiger 800 kilometer. 

Pepsico tillverkar bland annat Doritos-chips och läskedrycken Mountain Dew samt förstås coladrycken Pepsi.

Läs även: Scania om Tesla Semi: ”Jättebra för att transportera chipspåsar”

Företaget kan dock inte räkna med att få lastbilarna med en gång utan produktionen drar igång först under 2019. Dessutom har mer än ett dussintals företag redan hunnit före med egna förbokningar. Bland dessa finns detaljhandelskedjan Walmart, transportföretaget JB Hunt och matdistributören Sysco. 

Pepsicos befintliga flotta är på nästan 10 000 lastbilar.

Finwire/ Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer