Annons

Tiptapp överklagar förbud

Appen Tiptapp låter användarna beställa hämtning av sopor.
Appen Tiptapp låter användarna beställa hämtning av sopor.
Tiptapp överklagar Stockholms stads förbud om avfallshantering. Det innebär att det är fritt fram för alla Tiptapps användare i Stockholm att fortsätta använda appen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Återvinningsappen Tiptapp (NTL) har förbjudits av Stockholms stad. Tjänsten, som har cirka 150 000 användare, sägs strida mot det kommunala avfallsmonopolet. 

Enligt gällande lag måste kommunerna själva ta hand om avfallet för att säkerställa att det inte hamnar på fel plats.

Tiptapp hjälper privatpersoner med att bli kvitt hushållsavfall, genom att matcha användarna med andra som kan tänka sig att transportera bort skräpet mot betalning.

Läs mer: Stockholms stad förbjuder Tiptapp – men appen lever vidare 

Än så länge lever återvinningstjänsten dock kvar eftersom Tiptapp med största sannolikhet skulle överklaga beslutet. På måndagen kom också en bekräftelse om att bolaget begär prövning i högre instans.

"Som vi ser det så är det en föråldrad lagstiftning som ställer till det. Vi har tagit del av beslutet, och det uttrycks som önskvärt att vi överklagar det”, sa David Höök, medgrundare på Tiptapp, nyligen till Di Digital. 

”Vi har samma mål som Stockholm stad i miljöfrågor, och genom att ta upp beslutet i andra instanser ser vi fram emot att hitta en lösning så att Stockholmarna kan använda Tiptapps tjänster precis som i dag."

Under tiden fortsätter verksamheten att drivas på som vanligt. Di Digital har tidigare kunnat rapportera om att rättsprocessen kan ta flera år.

Tiptapp är bland annat uppbackat av riskkapitalbolaget GP Bullhound och Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Läs mer: Medgrundaren talar ut om kommunens Tiptapp-utmanare 

Tiptapps grundare Tim Bjelkstam, David Höök och Fredric Rylander.
Tiptapps grundare Tim Bjelkstam, David Höök och Fredric Rylander. Foto: Pontus Orre.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer