Annons

Toborrow får tillstånd av Finansinspektionen

Sofie Lundström, vd och medgrundare för Toborrow.
Sofie Lundström, vd och medgrundare för Toborrow.
Låneförmedlaren Toborrow har haft ett tufft halvår med en uppmärksammad konkurs i bagaget. Men nu kommer en positiv nyhet: Finansinspektionen ger Toborrow sitt efterlängtade tillstånd. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Låneförmedlaren Toborrow har haft några tunga månader under inledningen av året. I maj drabbades plattformens kunder av det första stora bakslaget när Nordic Bike, som tagit in lån via Toborrow, ansökte om konkurs. Samtidigt tvingades Toborrow ta in ny finansiering till en lägre värdering än tidigare, något som i riskkapitalvärlden brukar kallas en nedåtrunda.

Men nu kommer äntligen en god nyhet: Bolaget har till slut fått sitt tillstånd att bli betaltjänstleverantör av Finansinspektionen. 

"Vi har varit i processen om att bli betaltjänstleverantör i fem månader, så det har gått relativt snabbt ändå. För vissa andra tar det ett år eller mer. Nu har vi i alla fall fått beskedet att FI godkänt vår ansökan", säger Sofie Lundström, vd och grundare av Toborrow. 

Läs mer: Toborrows cykelbolag i konkurs

Toborrow har under tiden som man väntat på tillståndet hyrt in sig på branschkollegan Sparlåns tillstånd. En kostsam lösning som de nu kan avsluta. 

"Framför allt så innebär det här att vi kommer att flytta tillbaka verksamheten som vi haft outsourcad till Sparlån. Det blir mer kostnadseffektivt. Sen är det bra för branschen generellt med tydlighet och gott konsumentskydd", säger Sofie Lundström. 

Den uppmärksammade konkursen i Nordic Bike har satt Toborrow på prov. Enligt Sofie Lundström har det dock inte inneburit att kunderna ifrågasatt Toborrow som låneförmedlare.

"Vi har inte fått ett enda klagomål på vår plattform. Vi har varit noga med att kommunicera att det är investeringar man gör och att det finns risker", säger hon och fortsätter:

"Det har varit ett antal händelser i branschen och öppenhet gentemot kunderna kommer att vara extremt viktigt. Öppenheten och transparens är viktigt och det känns tryggt att vi lyckats i vår kommunikation."

Läs mer: Toborrow rear ut aktier tar in 2 miljoner kronor

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies