Annons

Toca Bocas vd: ”Jag är lättad”

Björn Jeffery är vd för Toca Boca.
Björn Jeffery är vd för Toca Boca.
Toca Bocas grundare och vd Björn Jeffery stannar kvar efter försäljningen. Han ser positivt på den nya ägaren Spin Master. ”Jag är glad och lättad att ha en ny ägare som delar vår vision”, säger han.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter en utdragen förhandlingsprocess säljer Bonnier sitt succébolag Toca Boca till den kanadensiska leksaksjätten Spin Master. Grundarna Björn Jeffery och Emil Ovemar, som driver Toca Boca från kontoret i San Francisco, är positiva till de nya ägarna.

”Det känns jättebra”, säger Björn Jeffery. 

Björn Jeffery kommer att sitta kvar som vd och han ser inte att det kommer att ske några förändringar, varken i arbetet eller för anställda, med de nya ägarna. Däremot kommer det att medföra andra möjligheter för bolaget, enligt honom.

”Vi har haft ett nordiskt och svenskt fokus med Bonnier. Med de nya ägarna med Nordamerika som hemmamarknad kommer det att bli en bättre fit med affärskontakter”, säger Björn Jeffery.

”Det andra är att de kommer från vår bransch. Vi ser oss själva som att vi gör digitala leksaker och då känns det väldigt logiskt att jobba med någon i samma bransch.”

Trots att Björn Jeffery och Emil Ovemar är grundare till Toca Boca äger de inga andelar i bolaget. Anledningen är att de båda arbetade inom Bonnierkoncernen när Toca Boca startades. Bonnier har under resans gång alltid ägt 100 procent av aktierna. 

Läs även: Kommentar: ”En affär där alla är vinnare – utom grundarna”

När ägarandelarna går över till leksaksjätten Spin Master hoppas Björn Jeffrey att det kommer att gynna Toca Boca med försäljningen av bolagets produkter. 

”Det är ett bolag som kan den här marknaden och vet hur man säljer produkter. I högre utsträckning har de samma kunder som vi, men de har hållit på väldigt länge med detta och har en större kunskapsbas om kunderna. Den expertisen tror jag att vi kommer ha mycket nytta av”, säger Björn Jeffery. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer