Annons

Toppchef lämnar Spotify

Troy Carter lämnar Spotify.
Troy Carter lämnar Spotify. Foto: AP
Den högt uppsatta Spotifychefen Troy Carter lämnar musiktjänsten efter två år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotifychefen Troy Carter har varit anställd på Spotify sedan 2016 för att hjälpa bolaget att förbättra sin relation med musikindustrin. Spotifys relation med speciellt musikbolagen har på senare tid varit problematisk, mycket på grund av att Spotify har försökt göra affärer direkt med artister.

Nyligen rapporterade Financial Times att flera skivbolag har vägrat ge Spotify licenser för att lansera i Indien sedan det förekommit uppgifter om att Spotify börjat gå direkt till regionens indieartister med distributionsavtal.

Läs även: Daniel Ek om striden med skivbolagen: ”Det är alltid komplicerat” 

Innan Troy Carter rekryterades till Spotify var han bland annat manager för artister som Lady Gaga och hans bolag ansvarade för Meghan Trainor och Charlie Puth karriärer, enligt musiktidningen Variety.

“Troy har gjort ett enormt avtryck hos Spotify. När han började fanns det en generell skepticism mot streaming bland artisterna. Troy har varit bidragande i arbetet att förändra den uppfattningen och hans ansträngningar för att skapa verkliga partnerskap inom branschen kommer att märkas i många år framöver”, säger Daniel Ek i ett uttalande.

Det har under flera månader ryktats om att Troy Carter velat lämna Spotify. Enligt Variety ska en avgörande faktor ha varit att Spotify i maj införde regler som portade musik med hatfullt innehåll, men även artister med ett kränkande beteende utanför musiken. Musiken fick fortfarande finnas på Spotify men syntes inte i musiktjänstens egna listor. 

Enligt Variety ska Troy Carter ha varit ursinnig över den nya policyn och hotat att säga upp sig. 

Läs även: Spotify agerar med #metoo – portar R. Kelly från sina listor 

Daniel Ek drog senare tillbaka bolagets antihat-policy och både Spotify och Troy Carter gick offentligt ut och förnekade uppgifterna om att den senare var på väg bort, enligt Variety. 

Troy Carter kommer att sluta i september men kommer att ha en rådgivande roll på Spotify fram till årsskiftet. Nick Holmstén, vars nuvarande roll är "Global Head of Shows & Editorial", kommer att ta över ansvaret som tidigare legat på Troy Carter. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies