Annons

Tuva Palm: ”Jag måste starta eget bolag”

Klarna-veteranen Tuva Palm blev CTO på Nordnet 2016.
Klarna-veteranen Tuva Palm blev CTO på Nordnet 2016. Foto: Evelina Carborn
Klarna-veteranen Tuva Palm har lanserat den ena spar-roboten efter den andra sedan hon tog över som teknikchef på Nordnet. I Di Digitals podd Startup Stories avslöjar hon sina planer om att starta ett eget techbolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechprofilen och Klarna-veteranen Tuva Palm har många järn i elden. Sedan 2016 har hon jobbat som teknikchef (CTO) på nätbanken Nordnet. Men hon är även konferensier på olika tech-evenemang som Sthlm Meetup och Sthlm Tech Fest.

"Jag var väl lite av en teater-apa som ung”, medger hon i en öppenhjärtig intervju med Di Digitals nya podcast Startup Stories som lagts ut under fredagen.

När Nordnet flyger även utan mig, då måste jag ju starta ett eget bolag!

I intervjun berättar hon om hur det var att växa upp som dotter till basisten i proggbandet Träd Gräs och Stenar. Hon lägger även ut texten om tiden som KTH-student och berättar om äktenskapet med spelprofilen Tommy Palm.

Tuva Palm delar även med sig om hur det var att vara tolfte anställd på en svensk startup som köptes av databasjätten Oracle, där hon ansvarade för Oracle-grundaren Larry Ellisons favoritprojekt.

Läs mer: Nordnets nya robot ska sköta bolån 

Sedan betar hon av tiden som produktansvarig på Klarna, där hon ansvarade för Klarna-appen och bidrog till att öka kundnöjdheten efter en serie kritiska artiklar i Svenska Dagbladet.

Hon berättar även om tiden på Nordnet, som bland annat präglats av lanseringen av olika sparrobotar: Robosave, Fondrådgivaren och Sparkalylatorn. 

Mest överraskande är kanske hennes svar på frågan om hon funderar på att starta eget bolag.

”Jag men det måste jag göra,” säger hon i podden.

Sedan betonar hon att det kan dröja några år innan planerna blir verklighet.

Läs mer: Finansmarknaden rusar till AI – här är tio svenska robotrådgivare 

"Nu är den här bollen i rullning på Nordnet. Vi har en snöboll och vi är högst upp på berget och den är på väg att rulla nedåt. Det kommer bli grymt mycket coola produkter från det, så det måste jag ju leverera på. Jag kan ju inte lämna över den här bollen till någon annan. Men efter det, när Nordnet flyger även utan mig, då måste jag ju starta ett eget bolag!”, säger hon.

På frågan vad bolaget ska ägna sig åt blir hon dock aningen svävande. 

”Man vill ju rädda världen på ett eller annat sätt. Men sen är jag ju ganska intresserad av fintech, det kan jag inte sticka under stol med”, säger hon trevande.

Exakt hur Tuva Palm får ihop dessa två ambitioner återstår att se.  

”Men skriv in mig som pitchare på Di Startup Tour 2025”, säger hon med ett skratt och hänvisar till Di Digitals årliga pitchtävling. 


Lyssna på veckans avsnitt här:

https://embed.acast.com/startupstories/tuvapalm-nordnet-

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer