Annons

Ubers ryska taxitjänst på väg till börsen

Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Rysslands största onlinebaserade taxitjänst är på väg till börsen. Bolaget har anlitat Morgan Stanley, Goldman Sachs och VTB Capital som banker för att förbereda börsnoteringen, enligt Reuters. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ryska internetbolaget Yandex och amerikanska taxiappsbolaget Uber slog under år 2017 samman sina taxiverksamheter i Ryssland, Armenien, Azerbaijan, Vitryssland, Georgien och Kazakstan och verksamheten går nu under namnet Yandex Taxi. Yandex ägarandel i bolaget uppgår till 59,3 procent och Ubers till 36,6 procent. 4,1 procent ägs av Yandex Taxis anställda. 

Börsnoteringen ska äga rum under första halvan av år 2020, uppger källor för nyhetsbyrån. Noteringen kan ske i både Ryssland och USA, enligt tidigare uppgifter från chefer på Yandex.

Yandex listades i somras av GP Bullhound som ett av Europas högst värderade techbolag, med en värdering på 11,3 miljarder dollar. 

Läs mer: Uber: Skandalbolaget som blev världens största startup 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer