Annons

Uppgifter: Så nära var Clubhouse att bli uppköpta – för 34 miljarder

Jack Dorsey är vd på Twitter som sägs ha varit nära att köpa Clubhouse.
Jack Dorsey är vd på Twitter som sägs ha varit nära att köpa Clubhouse.
”Live” är ljudformatet som just nu stjäl uppmärksamhet hos det stora techbolagen. Detta efter den rekordsnabba utvecklingen för samtalsappen Clubhouse. Enligt uppgifter till Bloomberg ska Twitter ha övervägt att lägga ett bud på tjänsten, värt 4 miljarder dollar – över 34 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify meddelade i förra veckan att de köper live-poddtjänsten Locker Room – en nystartad tjänst för sportsnack. Affären ska ha varit värd en halv miljard kronor och appen ska nu byggas om till en tjänst för flera ämnen, där vem som helst ska kunna starta hålla konversationer med andra.

Twitter har sedan tidigare en beta-version ute av sin samtalsapp, Spaces, och Facebook ska vara nära att släppa en egen en liveljudtjänst kallad Hotline.

Microsoft, Linkedin och Slack ska vara andra företag intresserade av samma teknik.

Mitt i den nya hajpen står originalet, Clubhouse, redo att antingen säljas till högstbjudande eller fylla kassan för expansion på egen hand.

Bolaget har börjat experimentera med dricks till personer som håller intressanta diskussioner, men det är fortfarande oklart hur bolaget själva ska tjäna pengar på sikt.

Ändå ska Twitter ha fört långt gångna samtal om att köpa upp Clubhouse för en prislapp på 4 miljarder dollar. Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor. Affären ska dock ha gått i stöpet, vilket ska vara anledningen till att Clubhouse nu istället sägs vara intresserade av att ta in riskkapital till samma värdering.

Twitter är å sin sida värderat till 55 miljarder dollar.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer