Annons

Voi ska växa flera hundra procent 2020 – räknar med att omsätta 1 miljard

Vois vd och medgrundare Fredrik Hjelm.
Vois vd och medgrundare Fredrik Hjelm. Foto: Evelina Carborn
Elscootermarknaden är fortfarande stekhet och den svenska aktören Voi räknar med att växa kraftigt under de kommande åren. Under 2020 prognostiserar bolaget att nå intäkter över 1 miljard kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska elscooterbolaget Voi räknar med att omsätta klart över 100 miljoner dollar, motsvarande ungefär 1 miljard kronor, under nästa år.

Enhetskostnaderna per dag kan också sjunka samtidigt som bruttomarginalen stiger. Det uppgav företagsledningen i samband med en presentation hos analyshuset Pareto i fredags.

Därmed spår man en kraftig tillväxt på uppskattningsvis flera hundra procent. Vd:n Fredrik Hjelm har tidigare sagt till Di Digital att Voi nämligen väntas nå en omsättning på ”100-tals miljoner kronor” under 2019, med ungefär lika stora förluster. 

Läs mer: Voi bekräftar jätterunda – utesluter inte förvärv: ”Vi ska vara lönsamma senast 2022” 

Vidare väntas den nya generationen scooter, Voyager 1-2, ha en längre livslängd än tidigare. Bolaget spår nu en hållbarhet på 18 månader istället för 9-12 månader som man initialt uppgett.

När det gäller geografisk expansion uppger företaget att man nu börjar att få fäste på den stora tyska marknaden, som öppnades upp för elscootrar sommaren 2019. Företaget bedömer att man slår båda de inhemska konkurrenterna Tier och Circ på fingrarna när det gäller dagliga användare. Licenser har erhållits i tio av 12 möjliga städer.

Läs mer: Tyska konkurrenten: Vi tackade nej till att gå ihop med Voi i somras 

Voi har också beslutat sig för att bygga en organisation som bygger dels på unga människor men även äldre mer rutinerade personer på viktiga funktioner som finanschef och teknikchef, med mera. Verksamheten har i dag över 150 anställda.

Investmentbolaget Vostok New Ventures är storägare i Voi med ungefär 30 procent av aktierna. Deras vd Per Brilioth har tidigare uppgett att de har höga förväntningar på sitt portföljbolag.

”Vi anser att företaget på fristående basis bör kunna generera cirka 500 miljoner dollar i intäkter om ett par år”, skrev han nyligen i samband med Vostok New Ventures rapport för tredje kvartalet.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Vostok New Ventures putsar sitt substansvärde – tokhyllar Voi

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer