Annons

Vois rival växlar upp - lanserar i Uppsala mitt i coronakrisen

Tier planerar att ställa ut cirka 400 elscootrar i Uppsala under fredagen.
Tier planerar att ställa ut cirka 400 elscootrar i Uppsala under fredagen. Foto: Press/TT
Voi har stängt ned i 35 av 40 städer. Då satsar konkurrenten Tier – och lanserar i Uppsala. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Coronakrisen har slagit hårt mot elscooterbolagen. Svenska Voi har till exempel tvingats pausa sin verksamhet i 35 av 40 städer på grund av den fallande efterfrågan. 

Läs mer: Vois grundare talar ut om krisen: ”Ett helvete” 

Men det verkar inte stoppa tyska elscooterbolaget Tier, som nu satsar stort och lanserar i Uppsala. Det rapporterar Breakit med hänvisning till UNT

Under fredagen ska Tier ställa ut runt 400 elscootrar runtom i studentstaden. Det är lika många som konkurrenterna Voi och Lime har plockat bort.   

Allt är dock inte frid och fröjd för den tyska utmanaren. Bolaget har tvingats dra ner sin verksamhet helt på flera marknader, samt minska flottan på de marknader där man fortfarande är aktiva. 

”Det här kan verka som en lite udda tajming, men vi har fått förfrågningar på att ta vår service till nya städer. Så just nu ser vi ett av behov av en lansering i Uppsala”, säger Lukas Samuelsson, Sverige-chef för Tier, till UNT.

Han bekräftar för tidningen att Tier inte har några planer på att varsla eller permittera personal. Voi har hittills varslat eller sagt upp över 100 anställda. 

Läs mer: Tyska konkurrenten: Vi tackade nej till att gå ihop med Voi i somras 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer