Annons

Walerud Ventures investerar i hennes superalger

Caroline Walerud, partner på Walerud Ventures investerar i Sofie Allerts Swedish Algae Factory.
Caroline Walerud, partner på Walerud Ventures investerar i Sofie Allerts Swedish Algae Factory.
Göteborgsbolaget Swedish Algae Factory odlar alger som kan göra solceller mer effektiva. Nu investerar Walerud Ventures, med bland annat affärsängeln Jane Walerud, i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Swedish Algae Factory utvinner kiselalger som bland annat kan användas i produktionen av hudkosmetika, UV-skydd och för att få ut mer av solceller. Kiselskal är till skillnad från många kemikalier inom samma användningsområden mer miljövänligt. 

Biotechbolaget, med grundaren Sofie Allert i spetsen, fick i somras ett bidrag på 17 miljoner kronor från EU:s miljöprojekt LIFE för att bygga ett nytt växthus. För att stärka upp organisationen inför den nya anläggningen tar Swedish Algae Factory (NTL) nu in en okänd summa från Walerud Ventures. 

”De pengar vi tog in nu är mest för att stärka försäljning och affärsutvecklingen och för planeringen för att skala upp produktionen i samband med EU-bidraget. Redan sommaren 2017 fick vi kontakt med Walerud Ventures. De har har erfarenhet av att bygga bolag även inom produktion och det är värdefullt att få in dem i ägarkretsen”, säger vd:n och medgrundaren Sofie Allert.

Läs även: Hennes alger används i smink och solceller – nu tar de nästa steg

Caroline Walerud, partner på Walerud Ventures (NTL), går i och med investeringen in i styrelsen och ska jobba operativt med affärsutveckling och investerarrelationer. 

“Jag ser fram emot att hjälpa Swedish Algae Factory bli ett stort industriföretag som inte bara blir lönsamt, utan dessutom renar haven. Bolaget är i en spännande fas med tidiga kunder och uppskalning så det blir mycket att göra”, säger Caroline Walerud i ett pressmeddelande.

Caroline Walerud är en av medgrundarna till 3D-scanningbolaget Volumental men med sin bakgrund från att ha studerat biologi på Cambridge University är materialteknik något som intresserar henne personligen. 

”Det här är ju materialteknik och bioteknik vilket jag tycker är jättespännande - annorlunda från mjukvara som jag jobbat med tidigare. För egen del hoppas jag kunna jobba med miljöteknik under en lång tid framöver”, säger Caroline Walerud till Di Digital.

Läs även: Walerud Ventures investerar i IoT-bolaget Ekkono 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer