Annons

Wingefors spelbolag ökar vinsten med 50 procent

Lars Wingefors är vd och storägare i spelbolaget THQ Nordic.
Lars Wingefors är vd och storägare i spelbolaget THQ Nordic. Foto: pressbild
Spelbolaget THQ Nordic ökar omsättningen för tredje kvartalet. Samtidigt drar vinsten iväg med 50 procent för miljardären Lars Wingefors bolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

THQ Nordic levererade en omsättning på 84,7 miljoner kronor under det tredje kvartalet vilket var en ökning på 9 procent från de 77,9 Mkr bolaget omsatte under samma kvartal 2016. 

Av THQ:s totala omsättning på 84,7 miljoner kronor kom 63 miljoner från egna titlar. Ebitda-resultatet steg med 36 procent till 34,6 miljoner kronor som en följd av ökad lönsam försäljning och lägre licenskostnader.

Samtidigt som omsättningen och rörelseresultatet ökade gjorde även vinsten det. 

Resultatet efter skatt blev 19,0 miljoner kronor vilket är en ökning med 50 procent mot föregående år. 

Jag är övertygad om att 2018 kommer bli vårt mest spännande år hittills

Resultat per aktie hamnade på 0,26 kronor, vilket innebär en ökning med 24 procent jämfört med det tredje kvartalet 2016.  

Tidigare i höstas gjorde bolaget en nyemission på närmare 600 Mkr för att göra fler förvärv. Bland annat köpte THQ Nordic utvecklingsstudion Pieces Interactive i slutet av augusti.

”Vi fortsätter det intensiva arbetet med att utvärdera intressanta investeringsmöjligheter för att ytterligare förstärka vår position och långsiktiga tillväxt. THQ Nordic har en unik position och strategi på marknaden som vi kommer dra nytta av de kommande åren. Jag är övertygad om att 2018 kommer bli vårt mest spännande år hittills”, skriver Lars Wingefors i kvartalsrapporten.

Läs även: Här är Sveriges 28 techmiljardärer 2017

Lars Wingefors, grundare av och vd för THQ Nordic, är ny på Di Digitals lista över Sveriges techmiljardärer. Hans bolag noterades i november i fjol till teckningskursen 20 kronor och handlades under måndagen för 76,50 kronor per aktie. Följ kursen här.

Det innebär att THQ Nordic är Sveriges näst största spelutvecklare på börsen, strax efter Paradox Interactive, med ett marknadsvärde på cirka 6 miljarder kronor. Lars Wingefors är i dag god för över 2,8 miljarder kronor i aktier.

Läs även: Så går det för det nordiska spelundret på börsen

Finwire/ Direkt/ Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies