Annons

Winningtemp vill få dig att må bättre på jobbet – tar in 33 miljoner

Norrrsken, med investeringschefen Tove Larsson, investerar i Winningtemp med grundarna Mathias Hansson och Pierre Lindmark.
Norrrsken, med investeringschefen Tove Larsson, investerar i Winningtemp med grundarna Mathias Hansson och Pierre Lindmark.
Winningtemp tar in 33 miljoner kronor från bland andra Norrsken Foundation. Pengarna ska gå till att hjälpa företag minska antalet sjukskrivningar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbaserade Winningtemp blir nästa investering för Norrsken Foundation, vars syfte är att investera i sammhällsförbättrande techbolag.

Winningtemp tar in 33 miljoner kronor från bland andra Norrsken Foundation, Chalmers Ventures och statliga Almi Invest.

Pengarna ska gå till att vidareutveckla den app som mäter hur medarbetarna i en organisation mår och hjälper arbetsledare åtgärda eventuella problem. Syftet är att förbättra stämningen på jobbet och minska antalet sjukskrivningar.

”Psykisk ohälsa är ett stort och växande problem. Det behövs flera olika sorters lösningar för att adressera detta. Jobbet påverkar i stor utsträckning hur vid mår”‚ säger Tove Larsson, investeringschef på Norrsken.

Läs mer: De ska investera Norrskens kändispengar 

Under 2017 omsatte Winningstemp 2,5 miljoner kronor. I år räknar bolaget med att nå minst 55 miljoner kronor i intäkter, säger bolaget till Di Digital. Tjänsten finns redan på fler än 15 språk.

Man behöver jobba mer snabbrörligt med sin personal. Det handlar om att sitta ned oftare än en gång om året.

Med det nya kapitalet ska vd:n Pierre Lindmark leda en offensiv på den engelska marknaden. Antalet medarbetare ska under 2019 växa från 20 till omkring 60.

Den stora utmaningen för arbetsledare som hanterar stressfrågor är en brist på tid att ta itu med problemen, säger Pierre Lindmark.

”Man behöver jobba mer snabbrörligt med sin personal. Det handlar om att sitta ned oftare än en gång om året. Vårt verktyg hjälper chefer att stämma av oftare kring mål och olika utvecklingsinsatser”, säger Pierre Lindmark.

Winningtemps app ställer regelbundet olika forskningsbaserade frågor till medarbetarna. Resultaten är anonymiserade och visualiseras sedan för att den som är ansvarig för gruppen en överblick. Systemen föreslår regelbundet vilka åtgärder som skulle kunna höja stämningen på jobbet.

”Appen indikerar också om det finns risk för psykisk ohälsa”, säger Mathias Hansson Fredlund, Winningstemps andra grundare. 

Medarbetare som mår särskilt dåligt på jobbet kan välja att träda ur anonymiteten och ta kontakt med exempelvis en HR-chef för att få hjälp.

”Vi mäter flera olika faktorer och försöker att se sambanden. Det handlar om att förstå beteenden inom en arbetsgrupp, och om att jämföra dessa med andra arbetsgrupper”, säger Pierre Lindmark.

Sedan tidigare är bland andra Alexander Hars, grundare av Let's Deal, delägare i Winningtemp.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer