Annons
Christina Stenbecks Kinnevik är storägare i tyska Zalando.

Zalando fortsätter uppåt – ska anställa 2 000

Det är största hindret för företag – i både uppstart och tillväxt SPONSRAT AV Nordea

Doldisar blir miljardärer på Spotify

Skam är en dramaserie om gymnasieungdomar på Hartvig Nissens skole i Oslo.

Facebook köper amerikanska rättigheter till norska succén Skam

Northvolts vd är Tesla-veteranen Peter Carlsson.

Uppgifter: Northvolt till både Västerås och Skellefteå

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Zalando fortsätter uppåt – ska anställa 2 000

Christina Stenbecks Kinnevik är storägare i tyska Zalando.
Christina Stenbecks Kinnevik är storägare i tyska Zalando. Foto: Jack Mikrut
Efter ett starkt 2016 vill e-handelsjätten Zalando fortsätta att växa. Under året förväntas den Kinnevik-ägda modesajten skapa ytterligare 2 000 jobb.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det tyska e-handelsbolaget Zalando, med svenska investmentbolaget Kinnevik som storägare, fortsätter att växa. Bolagets kvartalsrapport, som publicerades på onsdagsmorgonen, visar en omsättning på över 1 miljard euro under det senaste kvartalet, vilket är i linje med de preliminära siffror som Zalando publicerade i mitten på januari. 

Zalando uppger att försäljningstillväxten för det sista kvartalet landade på 25,7 procent och 23 procent för helåret. Det är en minskning från 2015 då tillväxten låg på 30,5 respektive 33,6 procent.

Samtidigt växte bolagets omsättning till 3,6 miljarder euro för året och 1,09 miljarder euro för kvartalet.

När de preliminära kvartalssiffrorna publicerades i januari sjönk Zalandos aktie på börsen. Förväntningarna hade legat på en tillväxtökning på cirka 30 procent. Under den första handeln på Frankfurt-börsen på onsdagsmorgonen var det ingen märkbar förändring för Zalando-aktien. Följ aktien här.

Bolaget förväntar sig att tillväxten kommer fortsätta att stiga med 20-25 procent under 2017. Zalando har även som plan att anställa cirka 2 000 personer under det kommande året. 

Läs även: Lorenzo Grabau tvingas bort från Kinnevik 

Di Digital har tidigare rapporterat om Zalandos expansionsplaner i Sverige i och med att e-handelsbolaget ska öppna en distributionscentral på den svenska marknaden under året.  

”Den nordiska marknaden för e-handel är viktig för Zalando, och vi ser en stor potential för vidare utveckling. För att möta den växande efterfrågan och stärka kundupplevelsen, så kommer vi utveckla våra tjänster på marknaden under 2017. Öppnandet av ett nytt lager i Sverige senare i år, skapandet av nya kundnära erbjudanden, en vidareutveckling av vårt nordiska modeutbud och fördjupade samarbeten med lokala varumärken är nyckelfaktorer i våra nästa steg”, säger Kenneth Melchior, Nordic Cluster Head på Zalando, i ett skriftligt meddelande.

Tanken är att lagret i Sverige skall underlätta en expansion även i övriga nordiska länder. Förutom i Sverige ska Zalando även öppna ett lager i Frankrike och ett logistikcenter i Polen. 

Svenska Kinnevik äger närmare 32 procent av Zalando.

Läs även: Kinnevik storsäljer i Rocket Internet 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post