Hoppa till innehållet

Pensionsappen Kollektiva fyller på kassan i tysthet

Kollektiva har tagit in ytterligare 28 miljoner kronor i kapital.

Pontus Kristiansson, vd på Kollektiva.
Pontus Kristiansson, vd på Kollektiva.Bild: Kollektiva

De senaste åren har det kommit fram en rad fintechbolag som sysslar med robotrådgivning och utmanar den traditionella finansbranschen.

Kollektiva (NTL) har riktat in sig på pensionssparande och tagit fram digitala tjänster för PPM-rådgivning. Bland annat ges användarna möjlighet att placera sitt pensionssparande på samma sätt som användare i samma generation som lyckats bäst med sitt PPM-sparande sedan starten.

I dagsläget har Kollektiva drygt 30 000 användare med ett gemensamt PPM-kapital på 6 miljarder kronor.

”Vi går i rätt riktning och ser bra användartillväxt”, säger Pontus Kristiansson, vars bolag tidigare har tagit in omkring 40 Mkr i riskkapital.

Bland annat har affärsängeln och Collectors ordförande Lena Apler (NTL) samt entreprenören och grundaren Dan Olofsson (NTL) investerat i bolaget. Även börsnoterade fastighetsbolaget Victoria Parks grundare Greg Dingizian (NTL) är delägare.

Läs mer: Fyra nya robotfirmor startar i Sverige 

Enligt handlingar som Di Digital tagit del av visar att Kollektiva i tysthet fyllt på kassan ytterligare med nästan 28 Mkr i en ny finansieringsrunda. Kollektivas vd Pontus Kristiansson bekräftar nyheten för Di Digital.

”Vi ska använda pengarna till produktutveckling och marknadsföring”, säger han och uppger att det är de befintliga ägarna som investerar.

Kollektivas intäkter är dock ännu blygsamma. Under 2016 omsatte Kollektiva under 1 Mkr.

”Det är enligt plan, vi befinner oss i en tillväxtfas”‚ säger Pontus Kristiansson.

Läs mer: Pensionsmyndigheten slår fond-appen Kollektiva på fingrarna

I höstas avslöjade Di Digital att Pensionsmyndigheten tvingar Kollektiva att sluta låta sina kunder byta fonder direkt i appen då Kollektiva ägnat sig åt ”ett otillåtet användande” av spararnas Bank-id.

”Det var naturligtvis ett bakslag, men vi ser fortsatt hög användartillväxt. Under 2017 ska vi lansera fler produkter och tjänster, men så mycket mer kan jag tyvärr inte avslöja i dagsläget.”

Läs mer: Bankrådgivarnas sista strid

Foto:

I årtionden har svenskarna gått till banken för att få råd om hur de ska placera sina sparpengar. Problemet är att människor inte är så bra på siffror. I alla fall inte jämfört med robotar.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera