Hoppa till innehållet

Så stor blev notan för Spotifys kändisfest

Konferensen Symposium bjöd in tech- och musikeliten till Stockholm för att ”visa upp Sverige för resten av världen”. Totalt gick kalaset loss på 10 miljoner kronor, visar nya dokument.

Notan för den Spotify-sponsrade jättekonferensen Symposium landade i fjol på drygt 10 miljoner kronor.
Notan för den Spotify-sponsrade jättekonferensen Symposium landade i fjol på drygt 10 miljoner kronor.Foto: Symposium

När Spotify-grundaren Daniel Ek och Aviciis manager Ash Pournouri bjöd in till en hel veckas konferens i fjol var det för att visa världen hur fantastiskt det svenska tech- och musikundret är:

”Vi vill visa upp Sverige för resten av världen. Vi svenskar är dåliga på att framhäva oss själva, trots att vi har otroligt mycket att vara stolta över”, som Daniel Ek uttryckte det då.

Veckokonferensen Symposium hölls för första gången i april i fjol och arrangeras av Symposium AB, som ägs av Spotify och DSJ Media, vilket är namnet på Ash Pournouris bolag.

Läs även: Eric Schmidt: ”Snart får Europa en startup i Google-storlek

Den kändistäta konferensen bjöd in en mängd artister och gäster till anrika Grand Hotel i Stockholm. Förutom techprofiler som Niklas Zennström och Christina Stenbeck fanns även kändisar som prins Daniel, Abba-stjärnan Björn Ulvaeus, Zara Larsson och Wyclef Jean på scen.

Men det kostar att ligga på topp. Enligt Symposiums årsredovisning landade notan för fjolårets fest på dryga 10 miljoner kronor, varav 7 Mkr gick till mat och dryck. 

En två dagars biljett till Symposium i fjol uppges ha kostat 24 000 kronor.

Exakt hur många som betalade för sitt inträde framgår ej av årsredovisningen, men bolagets intäkter landade på blygsamma 1,1 Mkr.

För att täcka kostnaderna har Symposiums ägare, Spotify och DSJ Media, skjutit till 9,2 Mkr till bolaget.

För årets Symposium, där bland andra Alphabets styrelseordförande Eric Schmidt och Marcus Wallenberg medverkade, har kostnaderna ännu inte redovisats.


Läs även: Exklusiv intervju med Spotifys vd Daniel Ek: ”Jag kommer inte sälja”

Foto: Joey Abrait

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera